Меморандум підписано: ХДАУ та ІПБРП

4 листопадаа 2016 08:55

14971394_1801719876737796_523989600_n3 листопада на базі Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки (ІПКП) Херсонського державного аграрного університету відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між ВУЗом та Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (ІПБРП).

«Підписання Меморандуму – важливий крок для університету. Тепер студенти комунікуватимуть із агрофірмами та знатимуть що потрібно, аби стати висококваліфікованими спеціалістами», – вважає в.о. ректора ДВНЗ «ХДАУ» Юрій Яремко.

Проект працює у Запорізькій, Одеській, Миколаївській і Херсонській  областях. Триватиме він до 2021 року. Робота ведеться у напрямках: розвиток ринку, розвиток трудових ресурсів, доступ до фінансових ринків та використання інноваційного фонду.

«Університет закладає фундамент. Та тільки ж теорія нічого не варта без практики. Студентам потрібно розуміти, як проходить процес виробництва, щоб по закінченню ВУЗу знайти роботу та отримувати високу заробітну плату», – сказав менеджер проекту Дмитро Ніколаєв.

До речі, тепер на базі ХДАУ запровадять агроінтернатуру (нову форму післядипломної практики для студентів). Окрім того, організовуватимуть тренінги, семінари, конкурси. Практикуватимуть стажування студентів за кордоном. «Щодо планів на найближчий час: наступного тижня відбудеться тренінг для економістів, трохи згодом – конкурс для агрономів», – повідомив директор ІПКП, координатор проекту в ХДАУ Олександр Аверчев.

Проект фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, реалізується та співфінансується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA). Захід пройшов за підтримки  громадської організації «Земля Таврії».

Альона Мовчан