На Херсонщині завершилися стратегічні командно-штабні навчання «Рубіж-2016»

24 Жовтня 2016 06:40
На Херсонщині військові звели понтонно-мостову переправу завдовжки 560 метрів
ФОТО НАДАНО МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

ФОТО НАДАНО МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

Наведення понтонно-мостової переправи через річку Дніпро відбулось у рамках стратегічних командно-штабних навчань «Рубіж-2016», повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook. У наведенні переправи взяли участь понад півтисячі військовослужбовців та близько 300 одиниць військової техніки. За словами командувача інженерних військ ЗСУ полковника Юрія Лукашика, наведення понтонно-мостової переправи такої довжини за роки незалежності України відбулося вперше.

До відпрацювання завдання крім власне понтонерів були залучені розвідники-водолази та підрозділи військ РХБЗ захисту. Незважаючи на сильний вітер та стрімку течію, понтонери протягом кількох годин навели через річку Дніпро понтонний міст вантажопідйомністю 60 тонн, по якому почала пересування броньована та колісна військова техніка. Аби приховати переправу від умовного противника, підрозділи РХБ захисту встановили димову завісу, повідомляють у Генштабі ЗСУ.

«Навчання «Рубіж» — це заключний етап підготовки поточного року. Основна увага звертається на злагодженість роботи органів військового управління, оперативно-стратегічного та оперативного рівня. В ході цих навчань відпрацьовується ряд практичних питань для перевірки розрахунків і часових показників. Танкові, механізовані підрозділи, підрозділи високомобільних десантних військ, інженерні підрозділи, — прокоментував начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, який спостерігав за ходом зведення переправи.

Іван АНТИПЕНКО, «День»