Чим приваблива Херсонщина? [Відео]

19 Жовтня 2016 06:55
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

ФОТО З АРХІВУ «Дня»

У мережі з’явилося відео, що представляє найпопулярніші туристичні об’єкти Херсонської області. Це біосферні заповідники (Чорноморський та Асканія-Нова), узбережжя Чорного і Азовського морів, острови Бірючий, Джарилгач, рукотворний ліс, плавні Дніпра, історичні пам’ятки міст та інші об’єкти. Більша частина зйомок проведена з висоти пташиного польоту. Ролик опубліковано на YouTube порталі «Туристична Херсонщина».

Нагадаємо, цього року, за офіційною статистикою Херсонської ОДА, область прийняла понад три мільйони туристів. Це переважно внутрішні туристи — приблизно 90% відпочивальників з Київської, Дніпропетровської, Харківської, Львівської, Запорізької, Миколаївської, Хмельницької, Чернігівської, Полтавської та інших областей; 3% — з Білорусі, решта (7%) — країни далекого зарубіжжя. Топ-15 країн-відвідувачів Херсонщини поточного року аналогічні порівняно з минулим роком. Це Туреччина, Ізраїль, Німеччина, США, Італія, Іспанія, Великобританія, Франція, Грузія, Сирійська Арабська Республіка, Греція та інші.

Як зазначають в ОДА, збільшення туристичного потоку в цьому році стало можливим завдяки невисоким цінам на відпочинок. Середня вартість проживання з харчуванням у місцевих пансіонатах і міні-готелях становить 250—300 грн з людини на добу. Станом на 1 вересня 2016 року суб’єкти туристичної діяльності сплатили до бюджетів всіх рівнів 12,6 млн гривень, що більше на 71,5% порівняно з аналогічним періодом 2015 року. За повідомленням головного управління ДФС у Херсонській області, туристичний збір, який сплачують під час поселення у пансіонатах, готелях, базах відпочинку і приватних апартаментах цього сезону, склав 1 мільйон 209 тисяч гривень. Найбільш привабливою для гостей регіону була курортна зона Арабатської стрілки. Другим по популярності став курорт на березі Чорного моря у с. Залізний порт.

Іван АНТИПЕНКО, «День»