Урядовці займуться КПВВ на Херсонщині

14 Жовтня 2016 13:30
Фото Івана АНТИПЕНКА

Фото Івана АНТИПЕНКА

На двох контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду відсутні туалети, медпункти і немає рятувальників

Днями міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш та його перший заступник Юсуф Куркчі в рамках робочої поїздки до Херсонської області ознайомилися з роботою КПВВ «Чонгар», «Чаплинка» та «Каланчак», повідомляє «Урядовий портал».

На «Чонгарі» працюють прикордонники та митники, діють пункти пропуску, але є проблеми з обслуговуванням людей і транспортних засобів. «Бракує стаціонарних місць, павільйонів для здійснення паспортного контролю для осіб, які переходять лінію розмежування пішки», — зазначають на «Урядовому порталі». Також на двох контрольно-пропускних пунктах немає представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, відсутні туалети, мобільний банкінг, медпункти і тенти, які б захищали людей від опадів чи літньої спеки.

Вадим Черниш переконаний, що питання належного облаштування контрольно-пропускних пунктів має бути винесене на розгляд уряду, щоб якнайшвидше змінити ситуацію. Під час робочої поїздки представники міністерства зустрілися з головою Генічеської райдержадміністрації Олександром Воробйовим та обговорили, зокрема, необхідність відкриття центру адміністративних послуг, облаштування паркомісць і поліпшення умов на КПВВ.

Представники міністерства також зустрілися з громадянами, які перетинають лінію розмежування. Люди розповіли урядовцям про проблеми з перевезенням тварин і деяких товарів. «Тому внесення змін до порядку перетину лінії розмежування та переліку товарів є вкрай необхідним і терміновим», — резюмують на «Урядовому порталі».

Джерело: День