Михайло Линецький зустрівся з Головою НАЗК Наталією Корчак

13 Жовтня 2016 17:53

14716270_329514007406697_8853844346348218715_nСьогодні очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Михайло Линецький з робочою поїздкою перебував у Києві. На запрошення давнього товариша та побратима по Майдану, директора департаменту запобігання політичній корупції Романа Смика, Михайло Валерійович відвідав Національне агентство з питань запобігання корупції. Мета візиту – встановлення тісних взаємозв’язків з Агенством.

Михайло Линецький разом з Романом Смиком та побратимами по Майдану (грудень 2013 року біля будівлі МВС)

Михайло Линецький разом з Романом Смиком та побратимами по Майдану (грудень 2013 року, біля будівлі МВС)

«Під час зустрічі з Головою НАЗК пані Наталією Корчак обговорили нагальні питання запобігання і врегулювання конфлікту інтересів депутатів місцевих рад, електронного декларування доходів державних службовців і чиновників місцевого самоврядування, фінансування політичних партій з державного бюджету. Акцентував увагу Голови Нацагенства на проявах політичної корупції в місцевих радах, на потребі створення територіальних підрозділів НАЗК, на зацікавленості депутатів місцевих рад в ефективній співпраці з Агенством. Обговорили з Романом Петровичем також необхідність прийняття Закону, яким буде унеможливлено поєднувати представницький мандат з керівними посадами в місцевому самоврядуванні та комунальних підприємствах, як ефективного запобіжника проти впливу місцевих керманичів на «підконтрольних» депутатів. Запросив представників НАЗК в Херсон для проведення семінару-тренінгу по електронному декларуванню доходів держслужбовців. Також, акцентував увагу на необхідності проведення широкої інформаційної кампанії про невідворотність покарання за корупційні дії», – розповів «Рідній Херсонщині» Михайло Валерійович.

Крім того, Михайло Линецький наголосив у розмові з пані Корчак, що кожна гривня вкладена в запобігання корупції сьогодні – дасть можливість суттєво економити кошти державного та місцевих бюджетів у майбутньому.

«Рідна Херсонщина» інформуватиме громадськість про подальшу співпрацю Михайла Валерійовича з НАЗК. Слідкуйте за новинами!

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”