Херсонський «Кристал» поступився «Реал Фармі»

10 Жовтня 2016 11:44
012«Реал Фарма» обходить «Кристал» у турнірній таблиці.

У 13 турі чемпіонату «Кристал» міг значно покращити своє турнірне становище. Перед зустріччю із «Реал Фармою» херсонці мали однакову кількість очок з одеситами. До звітного матчу «фармацевти» зазнали дві поспіль поразки, тоді як підопічні Сергія Шевцова виграли два попередніх матчі з загальним рахунком 9:0.

022

Матч в Одесі був надважливим для обох команд. Однак футболістам довелося боротися не лише з суперником, а й із погодними умовами. Поєдинку передувала сильна злива, і на під’їзді до стадіону виникали думки про можливе перенесення гри. Втім, за годину до матчу дощ припинився, а газон стадіону «Іван» непогано справився з навантаженням і не «поплив» навіть до фінального свистка.

101

Стартові хвилини поєдинку дали ясно зрозуміти, що в цьому протистоянні на перший план виходить характер команди і готовність «вигризати» боротьбу на кожному сантиметрі поля. Перші моменти створили господарі. Удар зі штрафного парирував Касперович. За кілька хвилин кіпер гостей погасив небезпеку від Хромих, який пробивав низом.

111

«Кристал» відповів кількома хорошими атаками. Їх завершували Гливий і Цой, але обидва удари прийшлись повз ворота. Хороший пас на Фальковського віддав Дяченко, але нападник херсонців не влучив у площину воріт з дуже вигідної позиції.

Одразу ж після цього епізоду забили господарі. Бичков подав із флангу, Машнін продовжив на Грубого, і нападник «Реал Фарми» вдало пробив із гострого кута.

121

До перерви команди обмінялись ще кількома гострими атаками. Непогано зі штрафного пробив Цой, але Кравченко парирував м’яч на кутовий. В одеситів своїм шансом не скористався Злепко, а перед самим свистком господарів урятував Кравченко, нейтралізувавши вихід віч на віч із Гливим. До речі, епізод доволі спірний, адже кіпер господарів атакував форваврда «Кристала» прямими ногами з ризиком нанести травму. Арбітр цей епізод залишив без уваги, як і кілька інших порушень правил з боку господарів (наприклад, коли в середині тайму одесити зірвали атаку гостей, потягнувши за футболку Іллю Шевцова).

151

У другому таймі команди знову налаштувались на жорстку боротьбу. Суперники відповідали атаками на атаки, намагались швидко переходити центр поля. Господарі могли швидко забити другий гол, але Машнін промахнувся з близької відстані після прострілу Злепка. А «Кристал» міг відзначитись зі стандарту. Гостро пробив штрафний Ілля Шевцов, але м’яч пролетів поруч із поперечиною. А от свій наступний шанс одесити не змарнували. Під час розіграш стандарту Новицький зумів прошити оборону гостей точним ударом низом.

У херсонців залишалось вдосталь часу, аби виправити ситуацію. Втім, у цьому поєдинку гостям подекуди не щастило та й у вирішальні моменти не вистачало жорсткості і виконавської майстерності. Хоча кінцівка матчу була за «Кристалом». Команда Сергія Шевцова билася до останніх хвилин. Чудовий шанс мав Фальковський. Арбітр призначив пенальті на 87 хвилині. Євген пробив непогано, але кіпер одеситів зіграв дуже добре і потягнув м’яча з-під стійки.

Поразка в Одесі відкинула «Кристал» за межі першої десятки в турнірній таблиці. Однак уже в наступному турі херсонський клуб матиме нагоду відвоювати втрачені позиції. Тим паче, у Херсон приїздить чудовий подразник – новокаховська «Енергія». Матчі між цими командами завжди вирізняються особливою атмосферою і напругою. Тому очікуємо видовищний футбол найближчої суботи, чекаємо на палку підтримку херсонських трибун і перемогу «Кристала».

Чемпіонат України
Друга ліга
13 тур 
«Реал Фарма» – «Кристал» – 2:0 (1:0)
8 жовтня, м. Одеса, стадіон «Іван»
Арбітри: Денисюк Д., Зоенко Ю., Кузьменко М., Бондаренко Д.
Спостерігач арбітражу: Бутенко Ю.
«Реал Фарма»: Кравченко, Бабенцов, Виксич, Новицький, Хромих, Бичков, Пятов (Бондаренко, 75), Злепко (Георгієв, 65), Машнін (Середнюк, 54), Кулішенко, Грубий.
Запасні: Георгіца, Карвацький, Какушин, Бицко.
В. о тренера: Микола ЛИХОВИДОВ.
«Кристал»: Касперович, Дяченко, Бічевой, Михайленко, Остапенко, Цой (Малик, 82), Ковальчук, І. Шевцов (Барладим, 71), Білоусов, Гливий, Фальковський.
Запасні: Чакляров, Брижчук.
Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.
Голи: Грубий (18), Новицький (62).
Попередження: Хромих (33), Бабенцов (44), Серденюк (57) – Бічевой (36), Остапенко (51).

ФК «Кристал»