До уваги херсонських старшокласників! ЗНО-2017: зміни та особливості

7 Жовтня 2016 10:02
firtka.if.ua

firtka.if.ua

5 жовтня в Херсонському прес-клубі «Новий день» відбулася прес-конференція з теми «Актуальні питання організації і проведення зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації».

Так, директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко повідомив, що цього року результати ЗНО з української мови і літератури (українська мова), математики АБО історії України та одного з предметів на вибір учня зараховуються як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

«Таким чином, кожен зареєстрований учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. Реєстрація на ЗНО основної сесії відбудеться з 6-го лютого по 17-те березня 2017 року», – додав Максим Кирпенко.

Зовнішнє незалежне оцінювання буде проходити з 23-го травня до 16 червня 2017 року.

Наприкінці конференції кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Світлана Одайник розповіла про організацію проведення міжнародного моніторингового дослідження PISA-2018. Тест будуть проходити школярі, обрані за допомогою спеціального алгоритму експертів PISA. Учасники здаватимуть тести із трьох предметів: читання, математики та природничих наук, а також із одного предмету, який становить фокус дослідження (минулого разу зосередились на вирішенні проблем та фінансовій грамотності).

Участь в PISA-2018 дозволить громадянам України, зокрема, спеціалістам у галузі освіти, об’єктивно оцінити стан середньої освіти в країні, усвідомити значущість поступових перетворень у цій сфері, політикам – приймати обґрунтовані рішення про необхідність змін.