У Херсоні розшукують талановитого режисера-документаліста для зйомок фільму в Італії

3 Жовтня 2016 18:02

vgoru.org

Перша херсонська кіношкола спільно з La Guarimba International Film festival у рамках спільного проекту розшукують режисера, який погодився б упродовж місяця жити та знімати документальний фільм у м. Амантеа (Італія).

Проект “Дві країни – два режисери” реалізується у рамках програми Tandem Ukraine паралельно у  Херсоні та Амантеа (Італія). Перша херсонська кіношкола проводить конкурс серед кінорежисерів-претендентів на право відрядження до Італії. В Амантеа режисер повинен буде за місяць зняти документальний короткометражний фільм. Те ж саме робитиме й італійська сторона, після чого режисер з Італії зніматиме фільм у нашому місті.

Крім того, для недосвідчених, але перспективних з точки зору тренерів Першої херсонської кіношколи претендентів буде проведено двомісячний навчальний курс з основ документалістики, після чого вони зможуть брати участь в конкурсі на загальних підставах. Переможця з Херсона або Херсонської області визначить італійська сторона.

Режисера для зйомок фільму в Італії буде обрано шляхом конкурсу. Є два способи взяти у ньому участь:

  • пройти упродовж жовтня-листопада безкоштовний курс навчання основам створення документального кіно від Першої херсонської кіношколи;
  • одразу подати заявку на участь у конкурсі.

За умовами конкурсу, необхідно обов`язково знати размовну англійську мову (хоча б на мінімальному рівні) та надати документальну відеороботу, створену упродовж останніх двох років. Також необхідно надати в термін анкетні дані, включаючи мотиваційний лист англійською мовою. Конкурс розрахований на херсонських кінорежисерів-документалістів (включно з початківцями) віком до 35 років.

Заявки на участь у безкоштовному курси навчання з основ кінодокументалістики приймаються до 15 жовтня включно на пошту:  kinojamks@gmail.com.

Деталі – на сторінці проекту kinojam.org/tandem  та за телефонами 066 441 63 45 (Устин Данчук), 067 191 60 53лена Попова).