На фестивалі аматорського кіно на Херсонщині Бруней представив україномовний фільм про АТО

26 Вересня 2016 08:10

14442635_10205514546263054_256282659_n-333x500На XI Міжнародному фестивалі аматорського кіно “Кінокімерія”, що проходив у місті Скадовськ, вперше представлено фільм із султанату Бруней – стрічка українською мовою про антитерористичну операцію на Донбасі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на секретаря журі, директора кіностудії “Рось”, члена Національної спілки кінематографістів України, сценариста Владислава Таранюка.

“Фільм “Закон Пелікана” з Брунею дуже цікавий, це фільм українською мовою про нашу АТО. Прізвище дівчини-автора подвійне – українсько-брунейське”, – розповів Таранюк.

За його словами, у стрічці легенда про пелікана інтерпольована на сучасність, на невеликий гурт людей, що перебувають десь у підвалах на Донеччині. Ідуть обстріли, люди не мають їжі, води, їх охопила депресія і безнадія. “Але якраз через легенду про цього пелікана, який дуже любив своїх дітей і врятував їх, у нас з’являється надія. Саме через це кіно з Брунею”, – сказав секретар журі.

XI Міжнародний фестиваль аматорського кіно “Кінокімерія” проходив у місті Скадовськ на базі санаторію “Скадовськ” з 22 по 25 вересня. На фестивалі представлено 173 фільми з 16 країн та 16 регіонів України.

Метою фестивалю є відродження кіно-аматорства в Україні, налагодження культурних зв’язків з кіноаматорами з числа закордонних українців, згуртування талановитої та ініціативної молоді, для якої кіномистецтво – засіб творчого втілення своєї життєвої позиції.

Впродовж трьох фестивальних днів учасники змагалися в таких номінаціях:

– «Гран-Прі»,

– «Кращий фільм дитячо-юнацьких аматорських студій»,

– «Кращий аматорський фільм»,

– «Кращий студентський фільм»,

– «Кращий однохвилинний фільм»,

– «Кращий професійний некомерційний фільм».