Херсонець представить Україну на фотофестивалі в Батумі

12 Вересня 2016 10:44
thephotodays.org

thephotodays.org

Серед 31 учасників з 22 країн на головній виставці батумської частини фотофестивалю Odessa//Batumi Photo Days 2016 Україну представляють п’ять авторів. Виставка “Територія//Простір” відкрилася 10 вересня і доступна відвідувачам до 18 вересня в Батумі в TBC Gallery, передає “Рідна Херсонщина” із посиланням на прес-службу організаторів.

Українські автори пройшли серйозний відбір — з поміж 160 заявок куратори виставки відібрали 31 автора:

• Еміне Зіятдінова (Київ), серія CRIMEA.

• Андрій Ломакін (Київ), серія CALM WATERS.

Стас Остроус (Херсон), серія HELLS’ GATE.

• Артем Товсінчук (Вінниця), серія RECREATION ZONE. CONCRETE SLAB. Ukraine, Crimea.

• Віталій Фоменко (Севастополь), серія KARADAG.

Кураторами виставки є Чарльз Meрeвезер, запрошений куратор Галереї сучасного мистецтва, Національного музею Грузії та Анна Рябошенко, директор департаменту в Міністерстві культури і захисту пам’ятників Грузії.

«Фестиваль відбувається вже в четвертий раз і ми щоразу намагаємось зробити ще один крок для розвитку фотографії в наших країнах та популяризації українських авторів. Тішусь, що до експозиції увійшло аж пять наших фотографів. Фестивалі подібного рівня є важливими для створення образу України на міжнародній арені», — каже Катерина Радчекно, організатор української частини фестивалю Odessa//Batumi Photo Days.

Тема Фестивалю та головної експозиції в 2016 році — «територія// простір».Таким чином організатори намагаються за допомогою фотографії висвітлити актуальні проблеми сьогодення, продемонструвати різні погляди на розуміння, що є територія в соціально-політичному та приватному контексті. На головній експозиції в Батумі представлено погляди та візуальні розповіді від фотографів Сходу за Заходу.

ПРО ФЕСТИВАЛЬ: Odessa//Batumi Photo days — українсько-грузинській фотофестиваль міжнародного формату. Вперше відбувся в квітні 2015 року. Фестиваль унікальний своєю некомерційністю, відкритістю, тим, що відбувається в двох країнах — в Одесі (Україна) і в Батумі (Грузія). У 2016 році відбувся з 13 по 17 квітня в Одесі, грузинська частина проходить з 10 по 14 вересня в Батумі. Тема фестивалю в 2016 році «Простір// Територія».Третій по рахунку український фотофестиваль відбудеться в квітні 2017 року в Одесі.