Зусиллями небайдужих херсонців у місті відкрили алею “Героїв Незалежної України”

26 Серпня 2016 09:16
dsc_0010_0

Фото Івана Антипенка

Громадська діячка та голова правління Фонду “Майбутнє Херсонщини” Юлія Ситник розповіла детально про процес створення алеї та всіх безпосередньо причетних до сприяння зведення меморіалу.

– На правах довіреної особи головного майстра монументальної композиції Дениса Колесова маю честь виразити офіційну подяку всім, хто долучився та посприяв процесу створення меморіалу. З першого дня знайомства з Денисом у нас відразу виникла спільна ідея вшанування пам’яті загиблих херсонців на Донбасі, тому протягом всього періоду роботи допомагала у цьому. Звісно, є ще багато ідей щодо благоустрою міста кованими скульптурами, але цю ідею, починаючи з весни цього року, ми не полишили та згодом знайшли ще багатьох людей, які посприяли її втіленню.

Тож, в першу чергу, виражаємо подяку за підтримку всього процесу очільнику міста, Херсонському міському голові Володимиру Миколаєнку! До того ж, це далеко не перший випадок підтримки хлопців. Не словом, а ділом!

Дійсно прониклась всім процесом створення, побувавши на кузні, і секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко. Завдяки її активній пролонгації серед депутатського корпусу процес пішов, причому найактивнішим чином, ще раз довівши, що жінки вміло справляються з чоловіками.

Висловлюємо подяку за офіційну підтримку депутату Херсонської міської ради Андрію Дмитрієву та депутатам постійної бюджетної комісії, головою якої він є. Злагоджена праця комісії та взаєморозуміння принесли свої плоди.

Член міськвиконкому, учасник бойових дій в АТО Садіяр Мамедов не тільки не зміг залишитись байдужим, а дізнавшись про проблеми з фінансуванням за декілька днів до відкриття, особисто профінансував іменні жетони загиблих бійців.

Окрема вдячність депутату Херсонської міської ради, очільнику херсонського представництва Фонду Миколи Томенка “Рідна країна”  Михайлу Линецькому, завдяки наполегливості якого, хлопці вчасно отримали метал для роботи.

Протягом всього періоду Денису та хлопцям допомагав вести процес в стінах міськвиконкому і не тільки, його друг та військовий побратим Ігор Швед – депутат Суворовської районної в м.Херсоні ради.

“Прості хлопці” – як вони самі про себе говорять, в найкоротші строки зробили майже неможливе.

Величезну подяку висловлюємо 11-ій Окремій Бригаді Армійської Авіації, а саме:
– командиру бригади, полковнику – Саміленко Максиму Михайловичу;
– начальнику штабу, полковнику – Малькову Олександру Олександровичу;
– командиру батальйону (в якому служив Д.Колесов), підполковнику, голові ГО “Ветеранів АТО “Зірка” – Зосименку Ігорю В’ячеславовичу.

Завдяки керівництву 11 ОБАА та офіцерам хлопці на кузні отримали справжню воєнну атрибутику (снаряди, каски, гільзи). До того ж військовослужбовців було долучено і до процесу роботи ковалів. Кожен з них мав змогу вдарити наковалнею, залишивши, таким чином, частину своїх переживань та патріотичного натхнення.

Повертаючись зі Сходу, хлопці часто “жменьками передавали гільзи для пам’ятника” – як розповідає сам Денис.

Подяка Генеральному підрядчику “ХерсонВисотБуд”, в особі Ігоря Носкова за постійне сприяння в бухгалтерській сфері;

КП “Гарантії”, в особі директора Семенчева Ігоря Григоровича;

Директору кузні ЧП “Данілов”, який відклавши всі комерційні проекти сприяв роботі хлопців-митців.

Вдячні також металобазі “ЮгМет” за надання металу для меморіалу;

Компанії “Віст-Груп”, та особливо однокласнику Д.Колесова Роману Черкесову, за надані розходні матеріали для ковки.

І, нарешті, хлопці, які від самого початку до процесу установки допомагали майстру Д.Колесову на кузні створювати справжній кований шедевр: Сьомік Олег, Пустохін Олексій, Шабров Кирил, Данилов Петро, Пимусяк Олег. Майстри також вдячні своїм дружинам, на чолі з Оленою Колесовою, які з терпінням і повагою поставились до такої ініціативи, терпляче чекали днями і ночами, поки йшла робота, смачно годували, та всіляко підтримували своїх чоловіків.

Історія створення меморіалу “Алея Героїв України” ще раз довела всім нам, що тільки разом, об’єднавшись, МИ – СИЛА!

ВІЧНА СЛАВА І СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ВСІМ ГЕРОЯМ, ПОЛЕГЛИМ ЗА НАШУ ДЕРЖАВУ, ЗА КОЖНОГО З НАС!