Прикордонні райони Херсонщини охоронятимуть шерифи

16 Серпня 2016 15:22
filmstreet.com.ua

filmstreet.com.ua

Охороняти громадський порядок в прикордонних з Кримом районах Херсонської області будуть шерифи з числа колишніх воїнів АТО.

Про це повідомили під час прес-конференції «Зберегти мир і спокій в суспільстві допоможуть херсонські «шерифи», передає «Слово і Діло» з посиланням на агентство «УНН».

«У трьох районах буде задіяно 100-150 чоловік. Їм буде виплачуватися грошова винагорода. Навчання почнуться з наступного тижня. Після навчання ми видамо їм жилети і нагрудні знаки. Зброї у них не буде», – зазначив директор Херсонського обласного центру зайнятості Євген Єрашов.

Як повідомляється, соціальний проект «Шериф» передбачає створення спеціальних громадських формувань, які будуть стежити за порядком в районах області. Потенційні учасники проекту – колишні бійці АТО. Вони пройдуть відбір, який передбачає, в тому числі і психологічне тестування. Другим етапом будуть навчання. Бюджет проекту до кінця року складе приблизно 2 млн грн.

Відзначимо, що напружена обстановка в області зберігається через близькість до окупованої території АР Крим, на якій російські війська проводять інсинуації диверсій з боку України.