Михайло Линецький прокоментував засідання позачергової сесії Херсонської міськради

30 Липня 2016 16:21
Фото Тараса Бузака

Фото Тараса Бузака

27 липня відбулася позачергова сесія Херсонської міської ради VII скликання. На розгляд сесії були винесені питання про затвердження звіту про виконання міського бюджету за І півріччя 2016 року, про зміни до міського бюджету на 2016 рік, про внесення змін та доповнень до Цільової програми розвитку міського електротранспорту м. Херсона на період до 2017 року тощо.

Депутати підтримали зміни до бюджету міста на 2016 рік. Відтак, за рахунок перевиконання бюджету збільшено видатки по загальноосвітніх навчальних закладах. Також збільшено фінансування на придбання медичного обладнання для міських клінічних лікарень, реконструкцію спортивних шкіл та комплексів міста, грошову допомогу та пільги на оплату житлово-комунальних послуг для окремих категорій громадян. Крім того, за результатами сесії “Херсонелектротранс” отримає додаткові кошти на оновлення тролейбусного парку. Відповідно до проекту рішення Херсонської міської ради №842 від 14 липня 2016 року, підприємству виділять 14 млн. грн із міського бюджету.

1469726934_screenshot_4

Очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», депутат Херсонської міської ради, член фракції «Солідарність» Михайло Линецький розповів про своє бачення результатів засідання.

“За результатами сесії в сторону нашої фракції лунає багато звинувачень, зокрема, через те що ми підтримали бюджет в частині виділення коштів на електротранспорт і “непрозоре” фінансування сфери ЖКГ та доріг. На мою думку, про що я неодноразово наголошував колегам, нічого не заважає депутатам та херсонцям моніторити та контролювати хід ремонтних робіт у сфері ЖКГ та слідкувати за тендерами на закупівлю тролейбусів та “електроавтобусів”. Я переконаний, що кожен депутат має взяти на себе зобов’язання інформувати мешканців про графік виконання робіт в сфері житлово-комунального господарства, здійснювати контроль за якістю виконання цих робіт. З приємного хочу відзначити, що нарешті вдалося добитися виділення коштів на ремонт покрівлі у НВК № 56 та ремонт ряду об’єктів житлового фонду на IV Таврійському мікрорайоні. Також з позитивного варто відзначити, що на позаминулій сесії за моєї ініціативи ІІІ Таврійський мікрорайон був включений до Програми поліпшення стану під’їзних шляхів до багатоквартирних будинків на 2016-2020 роки.  На позачерговій сесії, 27 липня, ця програма була частково профінансована. Варто відзначити, що нам вдалося виправити перекоси у фінансуванні міських медичних закладів, зокрема додали необхідні кошти на лікарню ім. А. та  О. Тропіних, тим самим вирівнявши фінансування всіх аналогічних закладів”, – прокоментував «Рідній Херсонщині» Михайло Валерійович.

Крім того, завдяки наполегливості Михайла Линецького з міського бюджету виділять 1,38 млн гривень на реконструкцію меморіалу “Слава Україні” до 25-ї річниці незалежності України.

“Рідна Херсонщина”