Зареєструвати громадське об’єднання на Херсонщині стане простіше [Інфографіка]

26 Липня 2016 12:33

c2a8495baeda26b6ea900de9a7db1272_XLУ Херсонській області запроваджено пілотний проект із забезпечення прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських формувань місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Працівники центрів надаватимуть послуги, як у фронт-офісі, тобто здійснюватимуть прийом заяви про реєстрацію громадського формування, скануватимуть копії документів, вноситимуть відомості у єдиний державний реєстр. Рішення ж про реєстрацію або про відмову у реєстрації громадського об’єднання, про направлення документів на доопрацювання чи про залишення документів без розгляду прийматиме Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області.

Прийом документів місцевими центрами розпочнеться найближчими днями. Таким чином полегшиться процедура реєстрації громадських об’єднань. Відтепер не буде потреби їхати з пакетом документів безпосередньо до Херсона, достатньо звернутися в один із місцевих центрів:

– Бериславський місцевий центр з надання БВПД, 74300, Херсонська обл., м. Берислав, вул. Рози Люксембург, 6а;

– Голопристанський місцевий центр з надання БВПД, 75600, Херсонська обл., м. Гола Пристань, пров. Курортний, б. 7;

– Каховський місцевий центр з надання БВПД, 74800, Херсонська обл., м. Каховка, вул. Велика Куликовська (колишня К. Маркса), 138;

– Херсонський місцевий центр з надання БВПД, 73026, Херсонська обл., м. Херсон, вул. Стрітенська (колишня Р. Люксембург), 7.

Довідка:
Пілотний проект із забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцевими центрами з надання безоплатної вторинної запроваджується відповідно до Наказу Міністерства юстиції України від 17 червня 2016 року №1717/5 «Про запровадження пiлотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань».

grom-org-register