6 наймодніших рецептів холодної кави цього літа

21 Липня 2016 08:40

Кавою можна не тільки зігрітися в холодну пору, а й освіжитися у спеку. Додавши лід та інші продукти для створення смаку, вийде напій, котрий подають у модних дорогих кафе. А так кав’ярня може бути у кожного вдома.

Молоко з кавовим льодом

adme.ru

adme.ru

Інгредієнти:

Розчинна кава – 5 ч. Л.

Цукор – 5 ч. Л.

Ванілін – 1 щіпка

Вода – 250 мл

Молоко – 250 мл

Приготування:

Залити цукор і каву окропом, перемішати.

Дати трохи охолонути, додати ванілін і вилити в формочки для льоду. Поставити в морозильну камеру.

Насипати кавовий лід у склянки, залити холодним молоком.

Поставити в холодильник на 10-15 хвилин, щоб лід злегка підтанув і змішався з молоком.

Кавовий молочний коктейль

adme.ru

adme.ru

Інгредієнти:

Кава з льодом – 1 скл.

Молоко – 1 скл.

Кавове морозиво – 2 скл.

Ванільне морозиво – 1 скл.

Лід – 4 кубики

Кориця – за смаком

Цукор – за смаком

Приготування:

Змішати всі інгредієнти в блендері до отримання однорідної маси.

Перед подачею трохи намочити водою краї келихів і обсипати їх сумішшю цукру з корицею.

Акуратно розлити кавовий коктейль в келихи і подавати до столу.

Домашній холодний капучіно

adme.ru

adme.ru

Інгредієнти:

Молоко – 1 скл.

Шоколадний сироп – 1 ст. л.

Розчинна кава (порошок) – 1 ч. л.

Лід – 2 кубика

Цукор – за смаком

Кориця – до смаку

Приготування:

У блендері з’єднати молоко, шоколадний сироп, каву і лід.

Збивати до утворення піни. Потім додати за смаком цукор.

Розливаємо напій в келихи і прикрасити корицею. Відразу подавати до столу.

Кава з льодом по-тайськи

adme.ru

adme.ru

Інгредієнти:

Зварена міцна кава – 4 скл.

Вершки – 2 скл.

Згущене молоко – ¾ скл.

Цукор – 3 ст. л.

Мелений кардамон – 2 ч. Л.

Дрібно мелений мигдаль – ¼ ч. л.

Колотий або заморожений дрібними кубиками лід – за смаком

Приготування:

Потавити каструлю на середній вогонь. Налити в неї вершки, додати цукор і кардамон.

Чекати поки вершки тільки почнуть закипати, і відразу вимкнути вогонь.

Дати настоятися 15 хвилин під кришкою. Потім додати мелений мигдаль.

Перед подачею наповнити 4 склянки льодом, додати порівну ароматизовані вершки.

Зверху акуратно налити в склянки каву.

Апельсинова кава з льодом

adme.ru

adme.ru

Інгредієнти:

Свіжовичавлений сік 2 апельсинів

Цедра (шматочки) 2 вижатих апельсинів

Вода – 1 скл.

Цукор – 1 скл.

Холодна кава – 4 склянки

Приготування:

Закласти шматочки апельсинової цедри в каструлю з водою і цукром.

Кип’ятити все протягом 5 хвилин. Прибрати шматочки цедри і охолодити сироп.

Потім змішати апельсиновий сік з кавою і сиропом.

Налити апельсинову каву у високі келихи і зверху покласти подрібнений лід.

Прикрасити все часточкою апельсина.

Кавовий смузі

Інгредієнти:

Свіжозаварена і охолоджена кава еспресо – 250 мл

Невеликий банан – 1 шт

Знежирений йогурт – 250 мл

Кориця – ¼ ч. л.

Какао-порошок – ½ ст. л.

Приготування:

Зробити пюре з банана. Додати йогурт і збити.

Налити свіжозаварену каву і ще раз збити.

Насипати какао і корицю до смаку.

Джерело: gazeta.ua