Літній відпочинок: курорти Херсонщини на узбережжі Чорного моря

4 Липня 2016 09:55
ukrinform.ua

ukrinform.ua

Серед приморських міст Херсонської області є спокійні містечка і серйозні курортні точки, такі як:

  • Залізний Порт;
  • Скадовськ;
  • Лазурне;
  • Гола Пристань.

До Залізного Порту прилягає Тендрівська коса, а трохи західніше селища починається Чорноморський біосферний заповідник – один із найбільших в Україні. Пляжі тут широкі, вибір житла багатий, а види відпочинку досить різноманітні.

Основними перевагами Скадовська є чиста вода та просторі пляжі. Завдяки острову Джарилгач, до узбережжя містечка не доходять великі морські хвилі. Тут є поширеним курортно-лікувальний відпочинок у пансіонатах, оскільки багата йодом морська вода позитивно вливає на стан органів дихання, шлунково-кишкового тракту, щитовидної залози та нервової системи. Розташуватись можна в одному з приморських пансіонатів, готелів або ж обрати для себе житло у приватному секторі.

До Голої Пристані туристи їдуть не стільки за розвагами, скільки за оздоровленням. Намул з озера Соляне за своїми властивостями подібний до лікувальних грязей Мертвого моря. Відпочинок тут буде корисним перш за все тим, хто має намір оздоровити свою нервову систему, поліпшити стан кровоносної системи та обмінні процеси в організмі.

Де відпочивати і як розважатися – обирати вам, але пам’ятайте, що Херсонщина завжди чекатиме на своїх відвідувачів. Гарного вам літа!

Джерело: Укрінформ