Унікальні водоспади у степах Херсонщини

24 Червня 2016 09:27

vodopadПроект «Унікальні водоспади у степах Херсонщини» присвячений незвичайного явища для степу: на території с. Козацьке, Бериславського району, поблизу руїн замку князя Трубецького в заростях були знайдені кілька водоспадів.

Метою проекту є розчищення, облаштування території водоспадів, привернення уваги до даного чуда, заходи з екологічного виховання дітей в школах, ВНЗ, для підвищення екологічного ставлення до природи, виховання ощадливості і відповідальності за збереження ресурсів.

1_1

Унікальні водоспади у степах Херсонщини знаходяться в c. Козацьке, раніше – село Козачі, на берегу Дніпра поблизу маєтку, що належав князю Петру Миколайовичу Трубецькому.

2_0

Серед найкрупніших архітектурних ансамблів маєтків Херсонщини маєток князя Трубецького займає достойне місце. Незважаючи на значні руйнування, ансамбль палацу князя Трубецького і сьогодні найбільш повно зберігся як зразок палацово-паркового ансамблю в нашому краї, хоча  його окремі будови і розкидані у багатьох приватних садибах  селища Козацьке.

4_1

Господарі маєтку заслужили добре ім’я, представивши майбутнім поколінням у всій первозданній красі видатне кам’яне творіння своїх предків. Потужні підпірні стіни, башти, ворота, містки, аркбутани, що підтримують підпірну стіну над урвищем – сам ландшафт був включений в композицію. Зараз вже важко розділити, що зробила людина, а що – природа: це єдине неповторне творіння історії, місце любові до своєї домівки та праці.

5

6