У Херсоні створять Агенцію місцевого розвитку

3 Червня 2016 08:53
ФОТО POSTFACTUM.KS.UA

ФОТО POSTFACTUM.KS.UA

Таку ідею озвучив радник херсонського міського голови Олег Зайченко. Нещодавно він відвідав Львів, де переймав досвід муніципальних установ, які надають зручний сервіс городянам. За словами Зайченка, місцева влада повинна зробити максимально відкритий доступ до основних послуг, відчувати потреби городян, реагувати на них через впровадження конкретних проектів.

«Агенція чи департамент — не важливо, як називатиметься ця структура. Подібні органи працюють уже в 45 містах України. Наша ідея не нова, але потребує особливого підходу з урахуванням проблем нашого міста, — зазначає Олег Зайченко. — Це буде комунальна установа. Фінансування — з міського бюджету, грантових коштів та доходів від проектної діяльності. Агенція працюватиме над залученням прямих інвестицій у місто і направленням їх на розвиток, а не на проїдання. Можна отримати грант і роздати його, а можна встановити на кількох будинках сонячні батареї і вирішити для мешканців проблему електроенергії. Не треба міряти роботу втомою. Працювати слід на результат, а не на процес».

За словами Зайченка, у Херсоні Агенція з розвитку почне роботу з написання стратегії, в якому напрямку рухатиметься і «що їстиме» через кілька років. «Необхідність створення такої структури розуміє міський голова Володимир Миколаєнко, секретар міської ради Олена Урсуленко, багато депутатів, — говорить Олег Зайченко. — У нашому місті я уже бачу хороші перспективи для ділового туризму, створення зручних сервісних центрів, де не буде черг і в одному місці можна буде отримати всі довідки».

Іван АНТИПЕНКО, «День»