Офіційно: Херсонська область розпочала боротьбу за проведення «Євробачення-2017»

17 Травня 2016 08:51

4DC0B980-5980-4D97-A372-CBCBAC391FDC_w640_r1_sХерсонська область подала заявку на проведення «Євробачення-2017». Голова обласної державної організації Андрій Гордєєв, голова обласної ради Андрій Путілов та Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко підписали звернення до Президента України Петра Порошенка про проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017» на Херсонщині.

«Конкурс «Євробачення» для Херсона та області буде кроком для подальшого розвитку. Представники уряду вважають, що ми дійсно заслуговуємо право проведення музичного конкурсу», – цитує Андрія Гордєєва офіційний портал Херсонської адміністрації.

Гордєєв вважає, що в Херсонській області є все для можливості конкурувати з іншими містами України за право приймати «Євробачення».

«На Херсонщині є яскраві приклади того, що сміливі амбіції втілюються в життя. Сьогодні дуже важливо показати європейський рівень життя на Херсонщині. Нам потрібно підтвердити, що Херсон – це Європа», – зазначив Андрій Путілов.

Конкурентна боротьба за право проведення «Євробачення-2017» розгорнулася між містами України. Так, мер Дніпропетровська Борис Філатов ініціює проведення «Євробачення-2017» у своєму місті.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що українська столиця вже починає готуватися до проведення в наступному році пісенного конкурсу «Євробачення», і назвав ймовірну його локацією НСК «Олімпійський».

Українська виконавиця кримськотатарського походження Джамала (Сусанна Джамаладінова) перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого відбувся в столиці Швеції Стокгольмі в ніч на 15 травня, з піснею «1944», що розповідає про масову депортацію кримськотатарського народу до Середньої Азії 1944 року. Друге місце на конкурсі посіла Австралія, третє – Росія.

За правилами «Євробачення», наступний конкурс має прийняти країна-переможець.