У Херсоні створили унікальний для України мюзикл

26 Квітня 2016 13:44
Усі фото Олени Піменової

Усі фото Олени Піменової

Херсонці стали свідками народження нового фантастичного мюзиклу. А саме – спільного проекту Херсонського обласного академічного музично-драматчиного театру ім. М. Куліша та кафедри дизайну ХНТУ.

Творчий продукт, створений молодою командою авторів та постановників для молодого глядача Херсонщини та України.

Вистава отримала назву “Планета факірів”. Її автор та автор усього проекту – режисер-постановник Сергій Новачук. А втілив у життя дивовижні задуми заслужений діяч мистецтв України Олег Натяжний.

Про що ж вистава? Це фантастична історія про дружбу та кохання, про підступність та імперські амбіції, але з обов’язковою перемогою вірних та щирих почуттів над віроломством та зрадою.

Художниками-постановниками проекту виступили студенти та викладачі кафедри дизайну ХНТУ: вони удень та вночі розробляли костюми, елементи декорацій, відео-контент та афіші вистави.

«Планета-факірів» за жанром – музична містична феєрія або фентезі-мюзикл. Вперше у нашому театрі ставиться вистава, декорації якої – відео-проекці. Це додало їй нове звучання та відкрило новий етап розвитку театру в нашому місті.

Події за сюжетом розгортаються у майбутньому на двох планетах – Землі та планеті Мегатея, що зветься планетою Факірів. Ми стаємо свідками захоплюючих пригод юного мага Теодоро (Ігор Кісельов) та його сестри Кетті (Таїсія Новачук) з друзями – роботом Роббі та живою лялькою Пентіною. Від рішення Тео залежить доля світобудови, чи стане він на бік темної сили, чи врятує він та друзі Всесвіт від загарбницьких дій та імперських амбіцій правлячого імператора Торроса (Максим Савчук).

У виставі задіяна заслужена артиста України Ружена Рубльова, актори – Павло Костенко, Костянтин Рогань, Денис Шафалович, Андрій Клочко та ін.

Закінчилась вистава на романтичній ноті – херсонець зробив зі сцени пропозицію руки і серця своїй дівчині Оксані. І вона відповіла “Так”!

За словами директора театру Олександра Книги, “Планета факірів” увійде до репертуару херсонського храму Мельпомени. Тому усі, хто пропустив це видовище, зможе це виправити.

18

24

Олена Піменова, “Вгору”