Весняний раціон: які вітаміни потрібно вживати

25 Квітня 2016 10:44

Навесні організм максимально ослаблений. І замість того, щоб з ентузіазмом вигулювати нове пальто, ти весь час хворієш, хочеш спати і не можеш впоратися з хронічною втомою. Можливо, тобі просто не вистачає вітамінів. Які вітаміни варто приймати навесні?

laktiale.com.ua

laktiale.com.ua

Останнім часом ведеться чимало суперечок про реальну користь вітамінів для здоров’я. В цілому, всі поживні речовини, необхідні організму, можна отримати з їжі. Але для цього важливо не тільки скласти збалансоване меню, а й знайти якісні продукти. А це часто є проблемою. Саме тому важливо знати, які вітаміни потрібно пити навесні. Правильно підібраний вітамінний комплекс дозволить тобі впоратися з проблемою випадіння волосся, стати бадьорішим і поліпшити стан шкіри.

Ми не відкриємо тобі секрет, кажучи про те, що підібрати відповідний вітамінний комплекс допоможе консультація лікаря. Можливо, за стандартною апатією і втомою криються інші проблеми, наприклад, відхилення в роботі щитовидної залози або анемія. У цьому випадку навіть самий дорогий вітамінний набір не допоможе тобі відчути себе значно краще. Так що обов’язково варто здати аналіз крові і отримати консультацію терапевта.

В першу чергу в боротьбі за красу і здоров’я важливо навести порядок в харчуванні. Жменя горіхів замість шоколадного батончика, овочевий салат на вечерю, 2-3 порції фруктів в день, менше напівфабрикатів і мучного, більше води і зеленого чаю – і через пару тижнів подібного харчування ти не тільки скинеш пару кілограмів, але і відчуєш себе бадьоріше.

Хоча за допомогою продуктів, які продаються в наших магазинах навесні, ти все одно не зможеш на 100% заповнити дефіцит необхідних організму речовин.

А ти в курсі, що авітаміноз – не зовсім правильний термін? Цим поняттям в медицині позначається дефіцит одного конкретного вітаміну. На ділі ж проблема найчастіше є комплексною. У цьому випадку правильно говорити про поліавітаміноз.

Для того, щоб впоратися з цією проблемою, важливо не тільки підібрати відповідний набір вітамінів, а й пити їх правильно. Ось кілька правил: курс зазвичай триває 21 добу (не пропускай!), потім слід зробити 10-денну перерву, після чого курс можна повторити для закріплення результату. Не можна порушувати рекомендовану дозу – корисними мікроелементами можна запастися про запас, зате можна порушити мінеральний обмін, що призведе до неприємних наслідків.