На Херсонщині буде створено 16 бюро правової допомоги

14 Квітня 2016 08:51
prozak.info

prozak.info

Відкриття заплановане на 1 липня 2016 року у таких населених пунктах: Білозерка, Велика Лепетиха, Велика Олександрівка, Верхній Рогачик, Високопілля, Генічеськ, Горностаївка, Іванівка, Каланчак, Нижні Сірогози, Нова Каховка, Нововоронцовка, Новотроїцьке, Скадовськ, Цюрупинськ, Чаплинка.

У бюро громадянам надаватиметься первинна правова допомога – юридичні консультації та роз’яснення, а також здійснюватиметься прийом звернень щодо надання безоплатної допомоги професійними адвокатами. Це стосується, в першу чергу, малозабезпечених, інвалідів, пенсіонерів, переселенців, учасників АТО та сімей загиблих, інших соціально вразливих верств населення. Також у бюро створюватимуться точки доступу до електронних он-лайн сервісів Мін’юсту, надаватимуться консультації та допомога в їх користуванні.

Одночасно оголошено конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги. Ними можуть бути особи, які мають вищу юридичну освіту не нижче першого (бакалаврського) рівня та вільно володіють українською мовою. Для участі у конкурсі претендентам необхідно заповнити до 4 травня 2016 року заявку за посиланням http://legalaid-jobs.in.ua/?page_id=2 та пройти дистанційне навчання.