Рівень захворюваності на туберкульоз у Херсоні зменшився лише на 0,1%

8 Квітня 2016 16:30

tuberkuliozПротягом  2015 року рівень захворюваності на туберкульоз Херсоні складав 69,3 випадки на 100 тис. населення. Це менше на 0,1% від 2014 року, але, як зазначають фахівці, ситуація все одно залишається напруженою.

Так, сьогодні під головуванням в.о. заступника міського голови Сергія Черевка відбулось засідання міської ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

За словами головного позаштатного фтизіатра управління охорони здоров’я міськради Любові Бондар-Засядько, у 2015 році у місті у 2 рази зріс рівень кількості випадків захворювання на туберкульоз серед дітей до 18 років.

Начальник управління охорони здоров’я міськради Світлана Межерицька зазначає, що у 2015 році для 620 хворих з активним туберкульозом легень провели амбулаторно-контрольоване лікування. Також, за словами Світлани Межерицької, продовжується співробітництво із товариством Червоного Хреста – під патронатом медичних сестер проліковано 120 хворих.

У свою чергу, в.о. заступника міського голови Сергій Черевко відзначає, що згідно з Міською цільовою програмою протидії захворювання на туберкульоз на 2014-2016 роки, з метою стимулювання до лікування хворим видавали харчові набори.

Одною ж із головних проблем, як уже неодноразово зазначалося, говорить фтизіатр, є  недостатня кількість вакцини БЦЖ – у пологових будинках у 2015 році нею було охоплено 39,9% новонароджених.

Нагадуємо херсонцям – для профілактики захворювання необхідно проходити флюорографію не рідше 1-го разу на рік (в залежності від стану здоров’я, професії і приналежності до різних «груп ризику»). Також потрібно обстежитися при різкій, в порівнянні з попередньою, зміні реакції Манту.