Херсонський «Кристал» у видовищному матчі здолав «Арсенал-Київ»

3 Квітня 2016 11:41

000Херсонці у видовищному матчі забирають домашні три очки. Усі, хто прийшов підтримати «Кристал» у першому домашньому матчі навесні, побачили напружений футбольний спектакль. З півтора десятка моментів на обидві команди, красиві голи, сейви воротарів, жорстка боротьба і впевнена перемога херсонців. Усе це – поєдинок 17 туру «Кристал» – «Арсенал-Київ».

Перед матчем багато хто не вірив у те, що «зелено-сині» оговтаються від попередньої поразки в дербі і зможуть обіграти киян, які в минулому турі перемогли лідера чемпіонату ковалівський «Колос». Більш того, за господарів не грав Мартян через перебір карток, а Цой мав мікротравму і не вийшов у старті. Але з перших хвилин матчу підопічні Сергія Шевцова показали серйозний настрій, завзятість і самовіддачу в кожному епізоді боротьби. Стало ясно: «Кристал» налаштований тільки на перемогу.

І те, що це не просто пафосні слова, команда довела в дебюті гри. Атака через центр, Ковальчук виводить Гливого віч на віч з Івановим, і нападник «Кристала» майстерно переграє кіпера ударом в нижній кут.

08

Гості засмутилися. І розізлилися. «Каноніри» хвилин на 10-15 перехопили ініціативу в атаці, спробували розтягнути оборону господарів фланговими атаками і довгими передачами, швидкості яким додавав попутний вітер. Але нічого з того не вийшло. А «Кристал» міг подвоїти перевагу. Ковальчук вийшов на ударну позицію по центру і потужно зарядив у поперечину. Не вистачило кількох сантиметрів…

Гра вирівнялась. Але нервів додав арбітр. Суддя кілька разів «пересмикнув» гру незрозумілими свистками в бік воріт «Кристалу». Гравці завелись, перекинулися лайкою, але невдовзі заспокоїлись.

17 (1)

Після перерви перший момент створили гості. Подачу з флангу на дальній стійці замикав Пахолюк, але Одольський зіграв надійно. Невдовзі «Кристал» відповів дуже гостро. Гливий пішов на пресинг воротаря суперника і виборов у нього м’яч, віддав на 11 метрів Ковальчуку, але Тарас влучив у захисника. За кілька хвилин Ковальчук ще раз пробив зі штрафного, але точно в руки Іванову.

«Арсенал-Київ» зміг забити, але з офсайду. Гості також могли забити після розіграшу штрафного. Прямий удар потягнув Одольський, потім наш кіпер виручив команду після добивання, а ще один удар впритул заблокував захисник господарів. Це був чи не найгостріший момент у гостей. Ще пару дальніх ударів від «канонірів» не створили проблем для оборони «зелено-синіх».

23

А «Кристал» вів у рахунку, поступово повністю заволодів перевагою в атаці і створив кілька дуже гострих моментів для взяття воріт. Спочатку не реалізували вихід 3 в 2, але незабаром у схожій ситуації вдалося забити. Адаменко «вигриз» м’яча на лівому фланзі і пішов на воротаря. Спробував красиво перекинути Іванова, але влучив у поперечину. На щастя, з епізоду не виключився Білоусов і добив м’яча після відскоку.

31

Було ще як мінімум три гострі атаки флангами, у яких кристалівцям не вистачило майстерності і трохи фарту, аби довести рахунок до розгромного. Втім, і за такого розкладу, «Кристал» заслужено здобуває три очки і бере реванш у «канонірів» за поразку в першому колі.

Чемпіонат України

Друга ліга

17 тур

 «Кристал» – «Арсенал-Київ» – 2:0 (1:0).

4 квітня, м. Херсон, стадіон «Кристал», 15:00.

Арбітри: Маляр В., Романов Д., Семенов А., Бакулін В.
Спостерігач арбітражу: Махно Г.

«Кристал»: Одольський, Бічевой, Адаменко, Дяченко, Поплавка, Брижчук (Хамільтон-Роллінгс, 90+5), Михайленко, Ковальчук, Гливий (Цой, 77), Барладим (Шевцов, 90), Білоусов.
Запасні: Чакляров, Малик, Майдан, Рильчук.
Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

«Арсенал-Київ»: Іванов, Котелюх, Пахолюк, Білий, Смалько, Турчанов (Скоба, 60), Домбровський (Пилипенко, 68), Сілюк, Лапа (Биковський, 46), Черненко, Ковталюк.
Запасні: Сітало, Майданевич, Карпенко, Піскун.
Тренер: Сергій ЛІТОВЧЕНКО.

Голи: Гливий (11), Білоусов (73).
Попередження: Михайленко (31), Брижчук (52), Ковальчук (88), Барладим (90) – Турчанов (23), Пахолюк (73).

ФК «Кристал»