Херсонщина покращить інфраструктуру і подорожчає до літнього сезону

31 Березня 2016 08:55
ukrinform.ua

ukrinform.ua

Херсонщина готується до цьогорічного літнього сезону, покращує інфраструктуру і створює нові проекти, а також стане трішки дорожчою, ніж 2015 року.

Про це заявили представники Херсонської ОДА, повідомляє Укрінформ.

«Цінова політика вже є сформованою. Ціни трохи підвищилися, порівняно з минулим роком. Дитячий відпочинок на тендерних пропозиціях –  від 150 грн до 300 за добу, у суму входять анімаційні програми, проживання, екскурсії.  Дорослий відпочинок: від 250 грн… Цього року ми також готуємо нові туристичні проекти», — розповіла директор Департаменту зовнішніх економічних зв’язків та туризму Херсонської облдержадміністрації Тетяна Волинець.

У свою чергу, начальник управління туризму та курортів Херсонської ОДА Юрій Стельмашенко розповів, що найближчим часом місцеві дороги стануть кращими: «На дороги вже виділили певні кошти з держбюджету».

Також запустят рейси «Київ-Херсон» та «Мінськ-Херсон» і потяги «Мінськ-Новоолексіївка» та «Мінськ-Генічеськ». Упродовж літнього періоду більшість потягів переведуть на щоденний графік руху.

Окрім того, зміни відбудуться й у рівні обслуговування. Для його підвищення в області для готельєрів організували низку тренінгів із залученням європейських фахівців-експертів з розвитку індустрії гостинності.  Найбільше всього зараз розвивається Скадовський район, не здає позицій і Нова Каховка, утримуючи статус одного з найрозвиненіших туристичних регіонів Херсонщини.

На сьогодні Херсонщина розпочала реалізацію проектів з оснащення пляжних і відпочинкових зон веб-камерами, поширення зони wi-fi у транспорті, запроваджується система туристичних маршрутів з QR-кодами, облаштовуються спеціалізовані велодоріжки у Скадовському та Цюрупинському районах, розробили нові туристичні маршрути, зокрема у Чорноморському біосферному заповіднику, а також нові фестивалі. Пообіцяли, що обов’язково відбудуться молодіжні спортивно-музичні фестивалі, такі як Crazzzy days, Anotherland, Утопія.

Також запланований масштабний проект зі створення бальнеологічний курорту в Голопристанському районі, але його реалізацію планують не раніше наступного року.

За словами Тетяни Волинець,  минулого року Херсонщину відвідало понад 2 мільйона туристів, з них 20 тисяч – іноземці, заповнення по всьому регіону  в середньому становило 90 %. Провівши моніторинг за кількістю відвідування сайтів, бронювання номерів, замовлення турів тощо, цього року регіон очікує ще більший наплив туристів.