Пісні пиріжки урізноманітнять ваше меню, якщо ви дотримуєтеся Великого посту.
Сьогодні пропонуємо вам приготувати пісні пиріжки зі своєрідною начинкою. Капуста та яблука — продукти всім нам знайомі, але таке поєднання в начинці зустрічається не часто.
Сподіваємося, вам сподобаються пісні пиріжки, рецепт яких ми рекомендуємо.
Пісні пиріжки − інгредієнти:
для тіста:
- 0, 5 кг борошна,
- 1 склянка води,
- 30 г. дріжджів,
- 1 ст. ложка цукру,
- 4 ст. ложки олії,
- 0,5 ч. ложки солі;
для начинки:
- 1 середній качан капусти,
- 1 кисле соковите яблуко,
- 2 цибулини,
- 1 ч. ложка томатної пасти,
- 2 ст. ложки олії,
- 1 лавровий лист,
- 1 ст. ложка цукру,
- сіль за смаком.
Пісні пиріжки − приготування:
- У теплій воді розчини дріжджі, цукор і столову ложку борошна. Залиш у теплому місці на 15 хвилин до появи піни.
- У просіяне борошно додай сіль, опару, що вже підійшла, й олію. Заміси тісто.
- Прикрий рушником тісто і залиш на 2 години в теплому місці, щоб воно підійшло.
- Спассеруй дрібно нарізану цибулю на олії. Додай нашатковану капусту і протушкуй під кришкою на середньому вогні приблизно 10 хвилин.
- Потім додай очищене і натерте на крупній тертці яблуко, лавровий лист, томат, сіль, цукор. Перемішай і обсмажуй без кришки ще 7-10 хвилин.
- Готове тісто виклади на стіл, посипаний борошном, трохи обімни і розділи на 15-20 частин. З кожної частини сформуй невелику кульку, розкачай коржик, поклади в середину начинку і зліпи пиріжок.
- Поклади пиріжки на змащене олією деко і постав на розстойку на 20 хвилин.
- Змасти поверхню пиріжків свіжозавареним підсолодженим чаєм для блиску і відправляй у розігріту до 200°С духовку. Через 10 хвилин зменши температуру духовки до 180°С і випікай іще 20 хвилин.
Смачного!