Президент повинен невідкладно підписати закон про підтримку профтехосвіти в Україні, – Томенко

18 Березня 2016 15:22
slovoidilo.ua

slovoidilo.ua

На цьому наголосив народний депутат Микола Томенко, виступаючи сьогодні у Верховній Раді.

Він нагадав, що ще на початку лютого парламент проголосував за зміни до державного бюджету на 2016 рік, якими повернули державне фінансування професійно-технічних училищ. За законопроект № 3830-2 за основу і в цілому віддали свої голоси конституційна більшість депутатів – 305 парламентарів.

«Як відомо, Уряд Яценюка запропонував Президенту накласти вето на цей закон. Отож, є два варіанти: Президент має право підписати закон, незважаючи на пропозицію Уряду, або ветувати його», – зазначив М. Томенко.

«Проте, на сьогодні виникла патова ситуація: Президент і не ветує закон, і не підписує його, чим створюється ще більш критична ситуація. Адже з кожним днем всі більше руйнується система профтехосвіти, а викладачі і студенти вже третій місяць не отримують зарплат та стипендій», – зауважив Микола Томенко.

Тому він наголосив, що парламент, який конституційною більшістю ухвалив закон про повернення державного фінансування профтехучилищ, сьогодні має не обговорювати питання профтехосвіти, а вимагати невідкладного підписання ухваленого закону.