Вертольоти РФ продовжують літати над адмінкордоном Херсонщини з Кримом – ДПСУ

15 Березня 2016 08:33
Ілюстративне фото / Reuters

Ілюстративне фото / Reuters

На адміністративному кордоні з окупованим Росією Кримом українські прикордонники зафіксували 11 березня польоти чотирьох російських вертольотів Мі-8 і Мі-24. Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

«Літальні апарати рухалися вздовж адмінкордону над тимчасово окупованою територією півострова. За цим фактом поінформовано відповідні підрозділи Збройних сил України», – повідомили українські прикордонники.

Раніше в Держприкордонслужбі України фіксували польоти переважно вертольотів Мі-8 на адміністративному кордоні з окупованим Росією Кримом.

У листопаді минулого року уряд України ухвалив рішення про повне закриття авіаційного простору України для російський літаків. Раніше була запроваджена заборона для військових літаків і літаків, що здійснюють військові транзитні перевезення. Також через авіапростір України був заборонений транзит російських військових вантажів і вантажів подвійного призначення.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».