10 негативних наслідків захоплення роботою

15 Березня 2016 07:22

Деякі люди живуть для того, щоб їсти, а деякі – для того, щоб працювати. Численні дослідження в різних частинах світу показали, що трудоголізм шкодить здоров’ю, і ось кілька наслідків, до яких призводить надмірна працьовитість.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

1. Депресія

Дослідження показують, що трудоголіки, незалежно від рівня їх професійного успіху, значно частіше стають жертвами депресій в якийсь період свого життя.

Можливо, це відбувається тому, що такі люди розуміють порожнечу свого самотнього життя і безглуздість будь-яких досягнень.

2. Передчасне старіння

Ще одне дослідження продемонструвало прискорене старіння трудоголіків в порівнянні з тими, хто отримує більше задоволення від життя. Якщо ви хочете виглядати молодше свого віку, то дотримуйтесь баланс між роботою і відпочинком.

3. Інфаркти

Давно встановлено факт того, що трудоголіки більш уразливі перед певними хворобами, включаючи серцево-судинні, якщо тільки їх не захищають гени.

4. Відносини

Статистика показує, що трудоголіки рідко бувають успішними в особистому житті. До тих пір, поки ви не оціните емоційну підтримку сім’ї, вам буде важко підтримувати ці відносини.

5. Стрес

Одержимі роботою люди відчувають сильний стрес. Хронічний стрес стає величезною загрозою для здоров’я.

6. Зір

У трудоголіків хвороби зору зустрічаються значно частіше.

7. Інтимне життя

Можливо, чарівні пігулки на кшталт віагри і допоможуть відчувати себе більш впевненими в ліжку, але трудоголікам іноді буває мало навіть цих препаратів. Їх мозок націлений виключно на роботу, а не на романтичну сторону життя.

8. Розгубленості

Коли кар’єра складається добре, то трудоголіки виглядають більш щасливими, ніж звичайні люди, але в разі невдачі вони відчувають сильні оглушення, розгубленість і агресію.

9. Обсесивно-компульсивний розлад

Наукою не встановлено прямого зв’язку між ОКД і трудоголізмом, однак ризик виникнення цього розладу може вирости, якщо ви не будете мати нічого в своєму житті крім роботи.

10. Мозок

Якщо ви використовуєте свій розум регулярно, то він стає набагато гострішим. Але необхідно робити перерви, щоб підтримувати його свіжість і креативність.