Про житло для кримських татар на Херсонщині подбає Туреччина

14 Березня 2016 12:54
Мітинги кримських татар / 24 Канал

Мітинги кримських татар / 24 Канал

Турецький уряд готовий розпочати фінансування будівництва тисячі будинків для кримських татар, які змушені були залишити півострів. Про це в інтерв’ю Дзеркалу тижня розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Для цього необхідно максимально скоординувати зусилля структур виконавчої влади: про виділення земель, затвердження необхідної проектної документації, ухваленні рішень, розповів він.

«Цю тисячу будинків ми плануємо будувати в Херсонській області. Це будуть два чи три селища компактного проживання кримських татар. Щоб люди не розчинились по всій Україні, щоб можна було забезпечити права на освіту рідною мовою, інші культурні потреби. Зрозуміло, що якщо ми реалізуємо проект будівництва цих будинків у Херсонській області, то він одразу потягне за собою й інші проекти – соціальні, інфраструктурні, освітні й культурні», – підкреслив Чубаров.

Петро Порошенко відвідав Туреччину 9–10 березня, де зустрівся із представниками вищого керівництва країни. У середу Порошенко і президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган підписали спільну декларацію про поглиблення стратегічного партнерства двох країн, зокрема, у світлі агресії Росії проти України й незаконної окупації Криму.