Микола Томенко: Чиказький уряд кращий за калузький, але гірший ніж київський

10 Березня 2016 00:21
lb.ua

lb.ua

Народний депутат України Микола Томенко вважає, що сьогоднішній пошук кандидатур на посаду прем’єр-міністра виглядає хибним з точки зору відповідей на ті проблеми, які стоять перед Україною. Про це він сказав в програмі «Від першої особи» на радіо «Ера FM».

На його думку, було би правильним сьогодні дебатувати про зміну стратегії діяльності влади загалом і уряду зокрема в бік не інструктивного виконання вимог Міжнародного валютного фонду, а роботи на піднесення національної економіки, відродження України загалом.

«Натомість триває дискусія стосовно пошуку того прем’єр-міністра, якого би погодили міжнародні фінансові організації і який би надалі проводив політику теперішнього уряду», – зауважив Микола Томенко.

Відповідаючи на запитання, як він оцінює кандидатуру Наталії Яресько на посаду прем’єра, Микола Томенко сказав, що він не бачить суттєвої різниці між Н.Яресько та А. Яценюком з точки зору політики, кадрової діяльності тощо. «Тим більше, що вони обоє оцінюють діяльність їхнього спільного уряду як «фантастичний успіх» для країни», – зазначив народний депутат.

За його словами, єдиною відмінністю є те, що поки Наталія Яресько не має сформованого складу «любих друзів», як у Яценюка. «Але це справа наживна. Очевидно, вони ще з’являться», – припустив політик.

«Тому, якщо говорити публіцистично, то чиказький уряд (як відомо, Н. Яресько народилася у західному передмісті Чикаго та здобула у Чикаго ступінь бакалавра) кращий за калузький (М. Азаров народився у м. Калуга, РФ). Але бажано, щоб в Україні з’явився київський уряд, сформований з українських патріотів, професіоналів та управлінців, які вболівають за власну економіку, а не за просування західних корпорацій в Україні», – зазначив Микола Томенко.

«Я також здивований тим, що пошук нового прозахідного прем’єр-міністра поставлений в залежність від пошуку «адекватної та серйозної посади» (як пишуть в пресі) для нинішнього прем’єра Яценюка. Напевне, було би справедливо після звільнення Яценюка активно попрацювати правоохоронним органам на предмет корупційності багатьох проектів, дій та рішень уряду, а не шукати йому посаду типу Голови Національного банку України для того, щоб він погодився піти у відставку з посади прем’єр-міністра», – підсумував М. Томенко.