Показ у Херсонському DOC.Клубі: «Ласкаво просимо на Фукусіму»

25 Лютого 2016 11:50
socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua

Минулої суботи, 20-го лютого, в Херсонському DOC.Клубі відбувся показ документального фільму «Ласкаво просимо на Фукусіму».

Після перегляду фільму президент Херсонського клубу екстремальної журналістики, інструктор Червоного хреста України Олександр Карпенко розповів глядачам про основи поведінки під час надзвичайних подій і техногенних катастроф. Який алгоритм дій найбільш доречний у разі безпосередньої близькості від місця катастрофи і на відстані у кілька кілометрів. Яким чином проходить евакуація, який набір засобів має бути підготовлений навіть у мирний час. А також, багато хто з учасників дискусії дізналися про можливості відвідати безоплатні курси з навчання надання першої допомоги.

socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua

Голова громадської організації «Арктур ​​і друзі» Арктур ​​розповів про те, як працював разом з колегами над методичкою «Посібник з виживання у разі військових дій в м.Херсоні». Як вони встановили карту бомбосховищ, актуалізували інформацію з радянського часу, і як зіткнулися з відсутністю інтересу до збірки у міської та обласної влади. Учасники вечора попросили Арктура зробити згодом електронну версію методички.

Віталій Захарчук – завідувач відділом програмної діяльності Державного підприємства «Кримський дім» розповів про те, з якими проблемами стикаються в Херсонській області вимушені переселенці зі Сходу і Криму. А також, про що потрібно знати, якщо раптом з подібною долею зіткнутися учасники вечора. Крім того, поділилися своїми спостереженнями на цю тему і представники «КРИМ SOS» та інших організацій.

Загалом обговорення фільму пройшло досить активно, затягнувшись на 2 години. Але саме тому DOC.Клуб є дискусійним майданчиком, що в дискусії бере участь велика частина аудиторії.

Для довідки:
Херсонський DOC.Клуб – регіональний клуб медіа-освіти про права людини міжнародного фестивалю документального кіно Docudays UA. Координація проекту в м.Херсоні – МО «Нова Генерація» і ГО «Режисер.Орг».

socioprostir.org.ua

socioprostir.org.ua