Херсонцям пропонують почути мовне різнобарв’я нашого багатонаціонального краю

18 Лютого 2016 11:08
lib.kherson.ua

lib.kherson.ua

Мова – одне з багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. “Ну що б, здавалося, слова… Слова та голос – більш нічого. А серце б’ється – ожива. Як їх почує!..”, – писав Тарас Шевченко.

За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. В Україні це свято започаткували 2002 року. Рідна мова для кожного є оберегом, таїть у собі пам’ять народу, оберігає й передає із покоління в покоління духовні скарби.

Міжнародний день рідної мови щорічно відзначають і в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара. Цього року свято «Збережемо наш скарб – рідну мову» відбудеться 18 лютого о 14:00. Вже дали свою згоду на участь у заході Кримськотатарський культурно-спортивний центр «Куреш», Центр німецької культури, міська спілка греків «Еллада». Розкрити багатство і красу рідної мови запрошують представників усіх національностей, що населяють Херсонщину. Також пропонуємо всім бажаючим почути мовне різнобарв’я нашого багатонаціонального краю.