У Херсоні стартує проект Technology Nation

15 Лютого 2016 15:40
most.ks.ua

most.ks.ua

Фонд BrainBasket запускає всеукраїнську програму Technology Nation з вивчення основ програмування – тепер і в Херсоні. В рамках даної програми на базі бібліотек в обласних центрах України будуть проходити безкоштовні курси по програмуванню на основі програм кращих світових технологічних університетів.

У Херсоні навчання розпочнеться вже на початку березня цього року. Фондом BrainBasket та представниками Херсонської міської ради було досягнуто усну домовленість щодо підтримки програми Technology Nation на рівні міста. Для навчання мешканцям міста буде виділено зал в одній із бібліотек міста, яку партнер Фонду облаштує усією необхідною технікою.

Реєстрація на проект відкрита і доступна за посиланням.

Україна має величезний потенціал стати світовим лідером у сфері інформаційних технологій. Ця галузь сьогодні являється однією з небагатьох, що продовжують рости і розвиватися, не дивлячись на непросту ситуацію в країні. Сьогодні в українському ІТ працює більше ніж 100 000 айтішників з середньою зарплатою 1500-2000 доларів.

Окрім залучення експортних інвестицій в країну, айтішники створюють ще приблизно 300 000 робочих місць в інших галузях обслуговування, а також закладають основу для народження нових стартапів і прогресивних підприємців, які можуть просувати можливість створення і ведення бізнесу в Україні. Саме тому все більше і більше українців намагаються перепрофілюватися в IТ.

Програма Technology Nation дозволить усім бажаючим отримати комп’ютерну освіту світового класу та вивчити основи найбільш затребуваних мов програмування, що дасть слухачам гарну базу для подальшого навчання та працевлаштування в IТ- сфері. Навчання буде проходити у форматі blended learning (змішане навчання), що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який викладений онлайн, та аудиторну практику під керівництвом досвідчених менторів на базі бібліотек.

На сьогоднішній день BrainBasket веде переговори з провідними технологічними ВНЗ світу для вибору найбільш комплексних курсів. Вже запущено 2 пілотні групи по 15 чоловік на курс Harvard Computer Science 50. Також планується набір в пілотні групи на курси MIT та Stanford University.

Проект реалізується за підтримки Адміністрації Президента України, компанії «Майкрософт Україна», компанії «Навігатор» та ГО «Вікно можливостей». Фонд BrainBasket – це некомерційна організація, що займається розвитком IT-освіти в Україні. Фонд було створено у квітні 2014 года ініціативною групою провідних українських IT-компаній за участі представників Міністерства економіки України та КМДА. Мета Фонду – допомога у підготовці 100 000 IT-спеціалістів до 2020 року.

Джерело: МОСТ