Психологічна допомога лікує військових на Херсонщині

15 Лютого 2016 08:53
Фото з архіву ХОБФ «Джерело життя»

Фото з архіву ХОБФ «Джерело життя»

«Допоможіть повернути спокій втомленим душам», – попросив командир батареї протиповітряної оборони ЗСУ Андрія Калиту, психолога й капелана, голову правління фонду «Джерело життя».

Бійці відслужили більше року. Їм почали телефонувати та погрожувати звільненням роботодавці. Ніхто не знає, коли прийде заміна. Чи за місяць, чи за два, чи за три. Через страх втратити роботу, банальну втому й невизначеність у хлопців почало «зносити дах».

«Я приїхав до них у четвер, 11 лютого. Почав проводити індивідуальні консультації, говорили до ночі. З кимось півгодинки з кимось двадцять хвилин. Вранці, 12-го провів молитву і знову взявся за консультації», – говорить Андрій Калита.

Кожний скористався можливістю виговорився, «спустити пар». Командир пояснив бійцям, що робоче місце зберігається за ними впродовж всього терміну служби, згідно зі статтею 119 КзПП. Психолог зі свого боку допоміг зосередитися на майбутньому. Чоловіки уявили, як скоро прийде весна і вони оброблятимуть землю, готуватимуть шашлики. У них «запалилися очі», покращився настрій. Два-три місяці в порівнянні з довгим минулим роком, здалися дрібницею.

Довідка
Безоплатну первинну правову допомогу учасникам АТО на Херсонщині надає ІРЦ “Правовий простір”. Гаряча лінія: 093-14-77-303, 099-46-83-848 (юрист працює Пн.-Пт. з 10:00 до 18:00). Особистий прийом юриста по понеділках з 10 до 15 години за адресою: м. Херсоні, вул. Фрунзе 2, оф. 6. За психологічною допомогою звертайтеся в ХОБФ “Джерело життя” за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 3, контактний телефон 050-418-1001.