Михайло Линецький прокоментував пленарне засідання V сесії міської ради

12 Лютого 2016 18:37

DSC_4278_ (1)Сьогодні, 12 лютого, відбулось пленарне засідання V сесії Херсонської міської ради. Очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», депутат Херсонської міської ради, член фракції «Солідарність» Михайло Линецький розповів про своє бачення результатів пленарного засідання сесії.

«Початок V сесії вийшов бурхливим, емоційним та надто політизованим. Розумію та цілком поділяю обурення громади, щодо діяльності Володимира Сальдо, але тим не менш, сесійна зала – не місце для з’ясовування стосунків»,- прокоментував початок сесійного засідання Михайло Валерійович.

Після певних висловлювань, взаємних звинувачень, застосування фарби та невеликої перерви депутати, окрім членів фракцій «Опозиційний блок» та «Наш край», перейшли до розгляду і вирішення нагальних питань херсонської громади.

«Сьогодні сесійна зала підтримала надважливі проекти рішень, які стосуються соціальної сфери, питань фізичної культури та спорту, фінансування спортивних об’єктів. Крім того, була затверджена Програма розвитку житлово-комунального господарства міста на 2016-2020 роки. Також з метою ретельного вивчення та перевірки діяльності КП «Херсонелектротранс» була створена депутатська комісія, до якої від фракції «Солідарність» делегували мене», – додав Михайло Линецький.

Завдяки спільним зусиллям депутатського корпусу вирішено питання фінансування лікарні залізничників. Закладу передадуть субвенцію у розмірі приписного населення. Заступник головного лікаря Вікторія Іванівна Бускас особисто подякувала Михайлу Валерійовичу за допомогу у вирішенні проблеми.

Також на засіданні сесії було кілька юридично не виважених рішень, а скоріше політичних. Серед таких можна виокремити рішення  про зміни до структури виконавчих органів міської ради та зміни в положенні про виконком міськради.

Михайло Линецький з цього приводу висловив зауваження: «Ці рішення юридично не досконалі, але при цьому, на вимогу громадськості, містять наполегливі рекомендації міському голові визначитися з кандидатурами на посади заступників. Адже подані ним раніше кандидати не знайшли підтримки сесійної зали вже вдруге поспіль. Зважаючи на це, депутати теж рекомендували міському голові прискорити цей процес».

Друга половина засідання пройшла виважено та плідно, але до роботи так і не долучилися депутати від «Опозиційного блоку» та «Нашого краю», більшість з яких протягом місяця разом з колегами опрацьовували проекти рішень у складі постійних комісій, часто вносячи слушні пропозиції по тим чи іншим питанням. Наприкінці засідання секретар міської ради Олена Урсуленко оголосила про створення двох міжфракційних груп. Група «Діловий Херсон» об’єднала в повному складі депутатів від «Опозиційного блоку» та «Нашого краю». Про цілі та ідеї об’єднання вони не поінформували громадськість.

Друга група створена з числа депутатів, які обиралися від округів розташованих в мікрорайонах Таврійський та Північний, а також с. Степанівка.

«Мені як ініціатору створення міжфракційної групи «Таврійський» особливо приємно відзначити, що колеги, які долучилися до об’єднання, представляють різні політичні сили зі своїми програмами та статутами, тим не менш рішуче налаштовані на ефективне та оперативне вирішення проблем жителів цих районів. Крім того, депутати також взяли на себе відповідальність за мешканців округів від яких не було обрано депутатів. Наша група є відкритою, тож запрошую долучатися колег до плідної роботи», – відзначив у коментарі «Рідній Херсонщині» Михайло Линецький.

Спільний Меморандум про утворення групи «Таврійський» підписало 10 депутатів, головою обрали представника фракції «Самопоміч» Токарева Ігоря Миколайовича, заступником – Линецького Михайла Валерійовича.

«Вже на цьому засіданні новостворена група довела ефективність. Завдяки зусиллям депутатів була підтримана ініціатива про реалізацію програми УЄФА «Хет-трик» у Херсоні, а саме будівництво спорткомплексу в межах Таврійського мікрорайону», – додав член фракції «Солідарність» Михайло Линецький.

Крім того, на засіданні сесії одноголосно були підтримані усі питання по виділенню земельних ділянок для учасників АТО та їхніх сімей.

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”