Рецепти шалено смачної кави

11 Лютого 2016 05:45
infokava.com

infokava.com

Для багатьох кава стала настільки звичною, що мало хто замислюється про те, як її правильно готувати. Між тим, існує безліч способів і рецептів її приготування, слідуючи яким можна створювати абсолютно різні напої.

1. Кава «Палаюча лава»

Інгредієнти:

Кава, зварена в кавоварці — 3 чашки
Коньяк — 8 ст. л.
Цедра половини лимона
Цедра одного апельсина
Кориця — 1 щіпка
Мускатний горіх — 1 щіпка
Цукор – 8 шматочків

Приготування:

Мускатний горіх, корицю, цедру потрібно змішати з 6 ложками коньяку — краще в металевому посуді, і підігріти. Після додайте туди цукор, що залишився коньяк підпаліть і вилийте його в цукор.

В гарячу лаву вилийте каву і гарненько розмішайте. Кава подається дуже гарячою.

2. Кава з морозивом і бананами

Інгредієнти:

Міцна охолоджена кава — 150 мл
Банан – 1 шт.
Цукор — 3 ст. л.
ванільне морозиво — 100 г

Приготування:

Банан потрібно нарізати крупно і збити з цукром і кавою в блендері. Коли суміш стане однорідною, додати морозиво і збивати до отримання однорідної маси. Подавати в келихах.

3. «Мокко» з лимоном

Інгредієнти:

Міцна чорна кава – 500 мл
Мед – 3 ст. л.
Сік лимона — за смаком

Приготування:

Каву треба приготувати дуже міцну (50-60 г кави заварити у 500 мл води). Зварену каву в гарячому вигляді профільтрувати. Для цього потрібно використовувати спеціальні конвертики з фільтрувального паперу. (Продаються в більшості супермаркетів).У фільтровану каву додати сік лимона і мед.
Сік лимона надає напою дивовижний аромат, а мед — ненав’язливу солодкість. Пити цю каву треба з маленьких чашок.

4. Кавово-ванільний лікер

Інгредієнти:

Ванілін — 5 г
Чорна кава — 100 г
Вода — 1л
Цукор — 1 кг
Спирт — 500 мл

Приготування:

Ваніль 8 діб настоюати на спирті. На наступну добу приготувати сироп з 750 г води і цукру. Зварити 100 г кави в розрахунку на 250 г води. З’єднати сироп, каву і додати спирт. Розлити в пляшки, щільно закрити і витримати три місяці.

5. Кава «Чорний кіт»

Інгредієнти:

Міцна кава — 1 чашка
Цукрова пудра — 1 ст. л.
Віскі — 20 мл
Сирі яєчні жовтки — 2 шт.

Приготування:

Жовтки потрібно розтерти з цукровою пудрою, при цьому одночасно додавати віскі. Отриману суміш вилийте в чашку і додайте чорну каву.

Джерело: infokava.com