За останній тиждень на Херсонщині прикордонники виявияли 51 порушення

9 Лютого 2016 11:03

687C4C9A-5C0B-4638-A025-0BE862B2F09D_w640_r1_sПрикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління продовжують заходи щодо охорони та оборони адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, а також ділянки державного кордону у межах відповідальності.

Протягом останнього тижня військовослужбовці Херсонського та Бердянського прикордонних загонів у 8 випадках фіксували повітряні цілі (гелікоптер, літак), що здійснювали повітряну розвідку без перетинання адміністративної межі.

За останній тиждень, крім того, прикордонники виявили 51 порушника з прикордонних питань. Під час паспортного контролю не пропустили 116 осіб, з яких 46 громадяни РФ та 37 інші іноземці. Загалом, протягом тижня через адміністративну межу в обох напрямках пропущено більше 36 тисяч громадян та 7,7 тисяч транспортних засобів.

Що стосується оглядової роботи, то у 6 випадках прикордонники виявили транспортні засоби, що переміщувались з недійсним та підробленим документам, а також в двох випадках спроби переміщення товарів до тимчасово окупованої території АР Крим з приховуванням в конструктивних особливостях автомобілів.

Крім того, з першого лютого розпочато проведення занять з представниками громадського формування «Аскер», які збираються допомагати прикордонникам під час несення служби у контрольних пунктах на адмінмежі.