Нова патрульна поліція вийшла на вулиці Херсона

9 Лютого 2016 09:50

dsc_0167Вчора, 8 лютого на набережній парку Слави відбулася урочиста церемонія присяги нових патрульних поліцейських Херсона. На схилах Дніпра зібралися сотні городян, які прийшли привітати поліцейських із початком служби: рідні, друзі, представники влади, духовенства, громадські активісти та інші.

dsc_0174

Після урочистої присяги і виконання Гімну України, офіційні особи виступили з привітаннями.

dsc_0180

«Сьогодні ми створюємо маленький елемент нової концепції держави, нової України. Тієї країни, в якій хочемо жити: вільній, багатій, де кожному з нас буде комфортно. Справедливість, честь, порядок – за це повинна відповідати нова поліція, – заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. – Сьогодні маленький крок вперед… Ми відібрали кращих із кращих, це ті люди, яким довіряють у Херсоні і в Києві».

dsc_0191

«Ми передаємо цих чудових поліцейських вам, херсонцям. Вони захищатимуть вас, вони будуть обличчям держави. Ми знаємо, що ви чесні, але ви повинні, і це наша порада, працювати з вогнем у серці і з мудрістю в голові», – сказала голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

dsc_0204

«Саме ви є основою миру і порядку в Херсоні з сьогоднішнього дня. Саме на вашій уважності, обізнаності, професіоналізмові буде основуватись безпека наших громадян, – зазначив мер Херсона Володимир Миколаєнко. – Я часто зустрічаюсь з херсонцями, і останніми днями найважливіше питання було таке: коли в нас буде нова поліція? Люди хочуть відчувати себе безпечнішими разом з вами».

dsc_0216

Самі ж патрульні не приховували радості від початку роботи. Із 3200 заяв, у Херсоні відібрали 303 патрульних, з яких 61 дівчина. Серед них є колишні військові, які були учасниками АТО, вчителі, юристи, спортивні тренери, люди різних професій, які раніше не пов’язували своє життя з правоохоронними органами. А хтось мріяв про це з дитинства.

dsc_0239

«Зараз хвилююся. Хочемо справити гарне враження на городян, бути кращими, ніж… раніше (посміхається). Щоб люди нам довіряли, і ми були як одне ціле, – ділиться враженнями інспектор патрульної поліції Аліна Козаченко. – Розумію, що спочатку буде важко, але ми втягнемось. Я раніше буле спортивним тренером, а коли з’явилася нагода стати поліцейським – одразу вирішила, що піду. Хочеться змінюватись самому і підняти рівень безпеки у нашому місті».

dsc_0271

«Ми очікуємо, що нас приймуть у Херсоні. В місті, де ми хочемо жити краще, безпечніше, спокійніше і досягати цього разом з усіма мешканцями, – каже інспектор Ілля Глінкін. – Для цього в нас є Закон, навички і надія в серці на порозуміння з херсонцями. Я давно хотів стати міліціонером, але в стару структуру не пройшов через ряд особистих переконань. Тепер у нас мотивований колектив з хорошими партнерськими стосунками. Люди, які прийшли свідомо і готові служити своїй країні і людям. Я впевнений, у нас все вийде».

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон, фото автора