Відкриття європейських ринків для аграрної продукції з України дає новий поштовх розвитку органічного землеробства на Херсонщині.
Сьогодні в краї вже працює тринадцять сертифікованих фірм та фермерських господарств, які спеціалізуються саме на впровадженні екотехнологій. Причому не тільки для вирощування зерна й овочів, а й у тваринництві – адже просторих лук для відгодівлі корів та овець на лоні природи тут вистачає. Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Андрій Недєлько каже: як правило, місцеві виробники тісно співпрацюють із німецькими, голландськими й турецькими компаніями, що діляться новітніми агротехнологіями і допомагають налагодити збут не забрудненого «хімією» м’яса й збіжжя. Це доволі непросто, і частина місцевих фірм невдовзі закривається, не подолавши труднощів становлення. Але незабаром на ринку з’являються нові гравці, намагаючись заповнити перспективну нішу.