В Херсон високий рівень захворюваності на грип та ГРВІ

19 Січня 2016 15:22

Ðîññèÿ. Êóðãàí. Â îäíîé èç áîëüíèö ãîðîäà. Ôîòî ÈÒÀÐ-ÒÀÑÑ/ Àëåêñàíäð ÀëïàòêèíМіська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала (ПРОТОКОЛ № 1 засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій), що стан захворюваності на грип ГРВІ в Херсоні загрожує виникненням надзвичайної ситуації, пов’язаною з епідемією грипу.

Так, за повідомленням начальника Херсонського міськрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Херсонській області Олександра Галактіонова, на сьогодні в місті зареєстровано 2,5 тисячі осіб з грипом та ГРВІ, із них 218 госпіталізовано. 116 осіб – у тяжкому стані.

30% захворілих – школярі.

У зв’язку з цим Розпорядженням міського голови №9р  у навчальних закладах міста припинено навчальний процес із 18 до 22 січня 2016 року.

Якщо ситуація не покращиться, карантин буде продовжено.

Окрім того, не допустити учнів до занять можуть і при відсутності у навчальних закладах належного температурного режиму.

Управління охорони здоров’я зобов’язали забезпечити додаткові ліжка в лікарнях для госпіталізації хворих з тяжкими формами грипу, особливо для вагітних жінок, дітей та людей похилого віку.