Зоопарк «Асканія-Нова» отримав Свідоцтво УАЗА!

18 Січня 2016 08:53

_273Зоопарк «Асканія-Нова» вступив до Української Асоціації зоопарків і акваріумів (УАЗА). Таке рішення прийнято на Установчій конференції УАЗА, що відбулася в Києві.

Зоопарк «Асканія-Нова» отримав нове Свідоцтво від УАЗА, яке підтверджує його членство в Асоціації.

Асоціації зоопарків існують майже в усіх європейських країнах. У нашій державі УАЗА була створена та юридично оформлена в 2011 році. Її ініціаторами та засновниками стали 5 провідних зоопарків України – Київський, Миколаївський, Одеський, Черкаський та Рівненський зоопарки.

Окрім зоопарків-засновників, до УАЗА увійшли – Бердянський зоопарк «Сафарі», зоопарк Біосфреного заповідник «Асканія-Нова», «БІОН Тераріум Центр», зоопарк «Лімпопо» (Львівщина), Подільський зоопарк (м.Вінниця), проектна організація «Экзо інжинирінг»(асоціативний член), а також Харківський, Менський (Чернігівщина) і Луцький.

Вступ до Асоціації відкриває великі перспективи та можливість вийти на новий рівень. Це і консультативна допомога провідних зоопарків України, їх юридичний захист, обмін досвідом, можливість навчання працівників (оскільки в Україні немає жодного навчального закладу, де б готували фахівців саме для зоопарків).

Очолив Українську Асоціацію зоопарків і акваріумів – директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчій.

332

159