Зубко: У Генічеському районі всі споживачі забезпечені електроенергією та водою

5 Січня 2016 16:23
112.ua

112.ua

Усі споживачі Генічеського району Херсонської області забезпечені електроенергією та водою в повному обсязі. Про це на своїй сторінці в Facebook написав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

“Всі споживачі району забезпечені електроенергією в повному обсязі, завантаженість електрообладнання становить 70-80%. Послуги з водопостачання та водовідведення надаються мешканцям в повному обсязі”, – написав Зубко.

Також віце-прем’єр повідомив, що в Генічеську 4 січня з 09:00 до 17:00 до газопостачання було підключено 229 абонентів багатоповерхових будинків та 129 – приватного сектора.

“Газом забезпечена 1 лікарня, 3 школи переведені на мінімальний тиск на період зимових канікул, 4 дитсадки переведені на твердопаливні котли”, – наголосив Зубко.

За його словами, в Генічеську розгорнуто три пункти обігріву з можливістю прийняти до 280 осіб одночасно з харчуванням та ночівлею.

Нагадаємо, 2 січня у Генічеську через різке зниження температури повітря зменшився тиск на комунальному газопроводі. У результаті в абонентів у двох п’ятиповерхівках не працювало газове автономне опалення. Відповідно, дві газорозподільні станції “Харківтрансгазу” було переведено з автоматичного на ручне управління.

Пізніше російські ЗМІ повідомили про постачання газу з Росії до Генічеська нібито на прохання мера міста. Мер Генічеська Олександр Тулупов спростував заяву ЗМІ.

Глава НАК “Нафтогаз Україна” Андрій Коболєв також називав “фейком” дану інформацію.

У Генічеській районній державній адміністрації телеканалу “112 Україна” пояснили, що зараз газ надходить з окупованого Криму. У відомстві сказали, що це газ, який був видобутий на території України та тимчасово зберігався на території АР Крим у Глібовському підземному сховищі газу.

У компанії “Херсонгаз” заявили, що сподіваються підключити абонентів Генічеська до кінця робочого дня.

Джерело: 112 Україна