У Генічеську кажуть, що отримують з Криму український газ

5 Січня 2016 13:55
Генічеськ розташований біля адміністративної межі із Кримом, який анексувала Росія / bbc.com

Генічеськ розташований біля адміністративної межі із Кримом, який анексувала Росія / bbc.com

До Генічеська в Херсонській області надходить газ українського видобутку з підземного газосховища в Криму, повідомив перший заступник голови Генічеської райадміністрації Олексій Сищенко в коментарі ВВС Україна.

“Цей газ українського видобутку. Він був видобутий на території України – на Стрілківському газовому родовищі і тимчасово зберігався на території автономної республіки Крим у Глібовському підземному сховищі газу”, – сказав пан Сищенко.

За даними обласної Державної служби надзвичайних ситуацій, на минулих вихідних люди в Генічеську залишились без газу через “зниження тиску на комунальному газопроводі”.

Газу не було частково, як у приватному секторі, так і в багатоповерхівках. “Приблизно 40% мешканців були без газу”, – сказав представник райадміністрації.

За словами представника місцевої влади, у місті вже відновили газопостачання приблизно 80% абонентів.

Представник Генічеська розповів, що місто продовжує отримувати основний газ із свердловин Стрілківського газового родовища, а з газосховища – додатковий.

Минулої зими, за словами представники РДА, відключень газу в місті не було.

“Ми стабільно отримували свій газ, газ українського видобутку, всю зиму”, – сказав пан Сищенко.

До літа минулого року, за його словами, надлишки видобутого газу зберігали в Глібовському газосховищі.

“Кримська сторона відмовилась від прийому надлишків газу українського видобутку в червні минулого року. До червня надлишки газу надходили до Глібовського підземного сховища газу”, – пояснив перший заступник голови Генічеської райадміністрації.

Раніше віце-прем’єр Росії Дмитро Козак повідомив, що в Генічеський район на Херсонщині почав надходити газ з території анексованого Криму “за дорученням” президента Росії.