Мер Генічеська про газ: “Я звертався лише до керівництва України”

5 Січня 2016 14:13
dnepr.info

dnepr.info

Мер міста Генічеськ у Херсонській області Олександр Тулупов заявив, що він не звертався до російської влади через проблеми із газопостачанням у місті. Про це він сказав ВВС Україна.

“Я звертався лише до нашого уряду. Безпосередньо спілкувався з Едуардом Кругляком (Заступник міністра регіонального розвитку. – Ред.) та віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком (Міністр регіонального розвитку. – Ред.) про те, що ситуація не дуже добра в Генічеську, люди замерзають”, – сказав мер Олександр Тулупов.

Вирішенням проблеми, за його словами, мала бути подача газу з підземних сховищ у Криму. Зараз, за словами пана Тулупова, місто забезпечене газом.

“Я звертався лише до керівництва України”, – додав він.

Напередодні віце-прем’єр Росії Дмитро Козак повідомив, що в Генічеський район на Херсонщині почав надходити газ з території анексованого Криму “за дорученням” президента Росії. Речник російського президента Дмитро Песков заявив, що до “російської сторони” звернувся мер міста Генічеськ і попросив забезпечити постачання газу.

У “Нафтогазі” наголошують, що до Генічеська надходить газ, видобутий із родовища Стрілкове, який зберігався в ПСГ Глібовське в Криму.

Водночас в компанії заявили, що з 1 січня “окупаційна влада Криму” чотири доби блокувала газ у підземному сховищі Глібовському.