Вечір пам’яті Едіт Піаф у Херсонському драмтеатрі

24 Грудня 2015 07:53

І хоч концерт із символічною назвою «Пісня – моє життя», відображав творчу діяльність співачки з Франції, увага глядачів була прикута до херсонської актриси, заслуженої артистки України, Ружени Рубльової.

Сама ж Ружена Рубльова зізнається: ніколи не ставила за мету грати Едіт Піаф, але намагалася співати і відчувати її пісні так, як відчувала їх вона.

Справжнє ім’я французької співачки Едіт Джованна Гасьйон. У свою чергу, Едіт Піаф це прізвисько, що їй дав Луї Лепле власник одного з паризьких кабаре. Саме він помітив 20-річну дівчину, котра співала на вулиці, та запросив виступити у його програмі. Ця подія стала доленосною – саме з неї починається творчий шлях співачки. До речі, як власні пісні Піаф, так і композиції інших авторів, які вона за життя часто виконувала, увійшли до програми концерту її пам’яті.

Словесний супровід, роль якого дісталася Євгенії Кірсановій, доповнював загальну картину і додавав вечору чарівності. Від ведучої глядачі дізналися багато цікавих фактів з життя Едіт.

Століття минуло від дня народження Едіт Піаф. Проте французьку співачку досі пам’ятають і захоплюються її піснями. Творчість, а точніше її вияв, – це те, що лишається в пам’яті людей якщо не назавжди, то принаймні на довгий час. Судячи зі сприйняття публікою композицій Едіт Піаф, можна припустити: її пісенна спадщина буде актуальною ще багато років.

Джерело: ВТВ плюс