УКРОБОРОНПРОМ залучив ХНТУ до посилення обороноздатності країни

20 Грудня 2015 19:06
UKROBORONPROM-zaluchiv-HNTU-do-posilennya-oboronozdatnosti-krayini_medium

kntu.net.ua

Науковий потенціал Херсонського національного технічного університету (ХНТУ) буде залучений до підсилення обороноздатності країни. Відповідний меморандум про співробітництво підписали ДК «Укроборонпром» і університет. Відтепер студенти вишу братимуть участь у реформуванні ОПК та посиленні обороноздатності України.

«Херсонський національний технічний університет залишається лідером на Півдні України у своїй сфері. Тепер кожен студент має змогу отримати роботу в «Укроборонпромі» та бути залученим до реформування оборонно-промислового комплексу України», – заявив Заступник генерального директора з розвитку ДК «Укроборонпром» Артур Херувімов.

За його словами, оборонно-промисловий комплекс має стати локомотивом розвитку економіки України в цілому. Саме тому «Укроборонпром» потребує молодих та амбітних фахівців.

Ректор Херсонського національного технічного університету Юрій Бардачов зазначив, що підписання Меморандуму дуже важливе для ВНЗ. Він фіксує можливості працювати не тільки на благо університету, але й України.

Нагадаємо, що ДК «Укроборонпром» вже підписав подібні Меморандуми з ХНУ ім. Каразіна, ХНУРЕ, НАУ ім. М.Є. Жуковського «ХАІ», ХУПС, Києво-Могилянською академією та іншими провідними ВНЗ України. Вже є конкретні результати цієї співпраці. Зокрема, Київський політехнічний університет брав активну участь у програмі розробки українського безпілотника, який Концерн вже запустив у серійне виробництво.