У Херсоні стартував проект «Молодь, не дай собою маніпулювати!»

18 Грудня 2015 08:53
zahyst.ks.ua

zahyst.ks.ua

17 грудня для студентів, які навчаються на кафедрі соціальних комунікацій факультету філології та журналістики Херсонського державного університету, було організовано майстер-клас «Захист від маніпулювання інформацією у кібер-просторі».

Цим заходом Фонд громади міста Херсон «Захист» розпочав реалізацію проекту «Молодь, не дай собою маніпулювати!». Актуальність такої ініціативи обумовлена тим, що Україна потерпає не тільки від збройної агресії, але й від потужної планомірної інформаційно-пропагандистської війни, яка має на меті роз’єднати український народ і дестабілізувати ситуацію в суспільстві. На жаль, під руйнівний вплив такої медіаекспансії часто підпадає молодь, студентство, оскільки вони є найактивнішими користувачами Інтернету, соціальних мереж, якими часто поширюються брехливі й провокаційні повідомлення. Тому так важливо навчити молодих людей аналізувати інформацію, перевіряти її, виявляти фейкові новини, убезпечувати себе від маніпуляцій у кібер-просторі.

Проект «Молодь, не дай собою маніпулювати!» спрямований на досягнення саме таких цілей через створення відповідних навчальних і комунікаційних майданчиків. Символічно, що він розпочався зустріччю зі студентами кафедри соціальних комунікацій, які обрали для себе сферу професійної взаємодії з громадськістю, від яких залежатиме донесення до людей правдивої, достовірної інформації. Майстер-клас для них провів експерт з інформаційно-комунікаційних Інтернет-технологій Юрій Антощук. На конкретних, взятих із медіа, прикладах він показав, як діють «тролі» і «боти», як виявляти фейкові повідомлення, які так активно використовуються російською пропагандою, і як мінімізувати їх негативний вплив.

Проект «Молодь, не дай собою маніпулювати!» впроваджується Фондом громади міста Херсон «Захист» у рамках проекту «Українська миротворча школа» за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні