У Генічеську перейменували назви вулиць, площ і провулків

17 Грудня 2015 05:58
www.radiosvoboda.org

www.radiosvoboda.org

У ході чергової сесії міської ради депутати прийняли рішення про перейменування 24 топонімів у Генічеську, пише видання «Новий візит». Як повідомляв «День», раніше відбулося засідання виконавчого комітету, на якому окремо розглядали перейменування кожної вулиці з метою виконати закон про «декомунізацію». Перед цим, під час громадських слухань, варіанти назв пропонували громадські організації, райдержадміністрація, міський меджліс кримськотатарського народу та мешканці Генічеська.

Попри рекомендації громадськості і виконкому, депутати міської ради внесли свої корективи. В остаточному списку було змінено кілька назв. Так, вулицю Леніна пропонували змінити на Центральну, але вирішили назвати вул. Свободи, відповідно, з’явилася і площа Свободи. Вулиця Полеглих за революцію тепер називатиметься Геройською, а не Дженішке (татарська фортеця, від якої пішла назва Генічеськ). Вул. Красноармійську перейменували у Ратушну, а пропонували в Міську. Загалом було змінено близько половини пропозицій виконкому. У місті залишилось ще близько 15 назв, які теж будуть змінені.

Таким чином, Генічеськ став другим райцентром на Херсонщині, де місцева рада масово перейменувала назви вулиць, провулків і площ. 26 листопада таке ж рішення прийняла міська рада Голої Пристані. На найближчу сесію також планують винести рішення про перейменування топонімів у Каховці. Наразі там продовжується громадське обговорення.

Іван АНТИПЕНКО, «День»