У Херсоні дитяча обласна клінічна лікарня отримала нове медобладнання

16 Грудня 2015 08:53
visnik.ks.ua

visnik.ks.ua

11 грудня міський голова Володимир Миколаєнко відвідав дитячу обласну клінічну лікарню з приємного приводу: вручення нового медичного обладнання, придбаного за благодійні кошти, що були зібрані в рамках цьогорічної акції «Пробіг з вірою в серці».

Під час вже шостої благодійної акції, ініціатором та організатором якої є завод «Данон Дніпро», зібрано 160 тис. грн. На ці кошти придбано триканальний електрокардіограф, медичний компресор, шприцевий насос для надання медичної допомоги новонародженим та маленьким херсонцям.

«Цього року у «Пробігу з вірою в серці» взяла участь дитина, яка свого часу отримала допомогу саме завдяки медичному обладнанню, придбаному за зібрані кошти благодійної акції. Тож спільні зусилля херсонської громади слугують важливій добрій справі», – зазначив Володимир Миколаєнко.

Як розповіли лікарі, придбане за благодійні кошти «Пробігу з вірою в серці» медичне обладнання протягом шести років допомогло врятувати життя багатьох новонароджених. Як приклад – виходжена новонароджена дитина з найменшою вагою 600 грамів нині навчається у четвертому класі.

Завдяки сучасному обладнанню в обласній дитячій лікарні вже успішно прийнято пологи у жінки з патологією вагітності, повідомила головний лікар Віра Холодняк.